hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Hősök tere
Teljesítmény, morál, önbizalom: feltámadhat a magyar foci?

2016. 06. 30.
Aligha volt még arra példa a magyar futballtörténelemben, hogy vesztes mérkőzés után olyan sokan és olyan lelkesen fogadják a magyar válogatottat, mint ahogyan az hétfőn a Hősök terén történt. Az ünneplés után azonban érdemes a jövővel is foglalkozni.

A kollektív örömmámor nem alaptalan: igaz, hogy egy huszonnégy csapatos rendszerben már korábban is kijutottunk volna az Eb-re, de elsőként végezni egy olyan csoportban, ahol két válogatott is az első tíz között szerepel a világranglistán (Portugália 8., Ausztria 10.), olyan teljesítmény, amit nemzetközi szinten is megsüvegelnek a szakemberek. A huszonnégy csapat közül egyébként a tizenharmadik helyen végeztünk, megelőzve többek között Szlovákiát, Törökországot, Romániát és Svédországot is, több válogatott játékos előtt pedig megnyílt az út a nyugat-európai topklubok felé.

Talán jobb is, hogy most jutottunk ki, hiszen ahogy több játékos is elmondta – és hazaérkezésük után Gera Zoltán ráerősített –, most sikerült olyan csapatot összekovácsolni, ahol a felkészülés és a torna hosszú hetei alatt sem voltak feszültségek, a pályán és azon kívül is egymásért tudtak küzdeni a srácok.    

Szimpatikus volt az az alázat is, ahogy a maguk helyét, szerepét értékelték: reálisan, de mégsem reménytelenül. Hazaérkezve Bernd Storck szövetségi kapitány mondta ki a lényeget: nemzetközi szinten továbbra is tapasztalatlan együttesről van szó, amely ugyanakkor a kontinensviadalon megmutatta, hogy az élcsapatokkal is képes felvenni a küzdelmet. Hozzátette: ő már a jövőre, a következő két évre gondol, és legfontosabb célnak azt tartja, hogy a válogatott kijusson a 2018-as oroszországi világbajnokságra.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!