hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Bajnokok közt
Ronaldo magának adná az Aranylabdát

2012. 11. 14.
A Real Madrid portugál sztárja, C. Ronaldo nem rejtette véka alá: ha tehetné, saját magára adná le voksát a 2013-as Aranylabda-szavazáson. Legnagyobb vetélytársa, Messi ezzel szemben egyelőre még csak nem is gondol a díjátadóra.

Az már előre borítékolható, hogy a szavazás ezúttal is megosztja majd a futballközvéleményt, hiszen egyértelműnek tűnik, hogy a győztes az előző évekhez hasonlóan a Cristiano Ronaldo–Messi párosból kerül majd ki. Az idei év elején immár sorozatban harmadszor díjazott argentin csillag sikereit eddig sem tolerálta reálos vetélytársa, aki egy, a napokban a France Footballnak adott interjúban kifejtette: ha lehetséges lenne, saját magára adná le a szavazatát. C. Ronaldo azt is elmondta, hogy fárasztják már a Messihez való hasonlítgatások, kettejük rivalizálását pedig szerinte csak a sajtó provokálja. „Olyan játékos, aki nagy tiszteletet érdemel, nincs vele semmilyen problémám” – mondta a portugál, majd a gondolatsort azért egy rá jellemző mondattal zárta: „Nem szeretem, ha bármely más futballistával összevetnek.”

„Két játékos közül kerülhet ki a végső győztes: Cristiano Ronaldo és Messi” – formált véleményt a fifa.com megkeresésére a korábbi brazil válogatott „másik” Ronaldo (Ronaldo Luis Nazário de Lima). „Iniesta és Xavi is nagyszerű játékosok, ők azonban a középpályán játszanak, így a játékuk nem tűnik olyan szenvedélyesnek a nézők számára” – nyilatkozta a brazil csillag, aki 1997-ben és 2002-ben maga is megkapta az elismerést. Ronaldo azt is elmondta, ő személy szerint Messinek adná az Aranylabdát, mert bár Cristiano is nagyon technikás, argentin vetélytársa viszont különleges és másfajta futballra képes, ráadásul egészen váratlan húzásai vannak a pályán.

A portugálok korábbi karmestere ezzel szemben nem hasonlítaná egymáshoz a két futballistát. „Úgy gondolom, nem lehet őket összehasonlítani. Ezen a szinten semmi értelme a hasonlítgatásnak, hiszen mindketten kiválóak, de egyikük hazaviszi a díjat, a másikuk pedig nem” – mondta Figo, aki 2000-ben kapta meg a France Football elismerését. „Ha lehetőség lenne összeállítani egy csapatot, mindkettejüket szeretné az ember, hiszen fantasztikus játékosok, de teljesen különbözőek és más szisztémában, eltérő stílusban játszanak.”

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!