hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Amikor a győzelem sem elég
Alonso őrült hajrára készül a F1 finisében

2012. 11. 29.
Döntőjéhez érkezik a Forma–1-es mezőny két kétszeres bajnokának küzdelme. A kihívó Fernando Alonso és a címvédő Sebastian Vettel eltérő módon készülnek az interlagosi versenyre, de a cél azonos: megszerezni a harmadik vb-címet.

Amelyiküknek ez sikerül, az csatlakozik a háromszoros világbajnokok ötfős exkluzív klubjához  (Jack Brabham, Jackie Stewart, Niki Lauda, Nelson Piquet, Ayrton Senna). Háromnál több vb-címet egyébként eddig csak hárman szereztek az F1 történetében: Juan-Manuel Fangio (5), Alain Prost (4) és Michael Schumacher (7).

A mérleg nyelve egyelőre Vettel felé billen, hiszen 13 pontos előnnyel várja a brazíliai szezonzárót. A Red Bull pilótájának elég, ha az első négy hely valamelyikén ér célba. Továbbá akkor is ő lesz a bajnok, ha: 5., 6. vagy 7. lesz, és Alonso nem nyer; 8. vagy 9. lesz, és Alonso nem végez az első két hely valamelyikén; illetve 10. lesz vagy nem szerez pontot, és Alonso nem végez az első három hely valamelyikén. Ez megfordítva azt is jelenti, hogy a Ferrari spanyolja az első hellyel is csak akkor szerezheti meg a végső győzelmet, ha Vettel 5., vagy annál roszszab helyezést ér el.

A múlt hétvégi Amerikai Nagydíjon Vettel a pole pozícióból rajtolva csak 2. lett, mégis plusz 3 ponttal növelte előnyét Alonso előtt, aki egy nagyon gyenge kvalifikáció után mindössze a kármentésre volt képes azzal, hogy küzdelmes versenyzés után a 3. helyen ért célba.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!