hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Szennylavina a német síelőknél
Önéletrajzi könyvében „pornócirkuszról” ír az olimpiai bajnok

2012. 10. 11.
A londoni olimpián százezer óvszert osztottak szét az olimpiai faluban, de úgy tűnik, hogy a sportolók nem csak az ötkarikás játékok alatt hajlamosak kirúgni a hámból. Németország kétszeres olimpiai bajnok síelője, a 27 éves Maria Höfl-Riesch önéletrajzi regényében botrányos részleteket oszt meg a nyilvánossággal.

A könyv – Geradeaus. Höhen und Tiefen meines Lebens – október elsején jelent meg, és több oldalon keresztül kendőzetlenül számol be a téli sportokat űzők mindeddig titokban tartott életéről. „Edzők a fizikoterapeutákkal, a kiszolgáló személyzet a sportolókkal, mindenféle kombináció előfordul” – írja a szerző az alkalmai kapcsolatokról, amelyek közül a legtöbb nemzetközi szintű, „hiszen saját vizekben senki sem szeret horgászni”. A könyvben konkrét példával is illusztrálja az eseményeket. Höfl-Riesch beszámol a tavalyi szezon negyedik versenyéről, amelyet Kanadában rendeztek meg, és ahol igen magas volt a „flörtfaktor”. Az összes versenyzőt a Fairmont Chateu nevű négycsillagos luxusszállodában helyezték el, ahol nem voltak tabuk. „Esténként a Gleccser-szalonban találkoztunk, az egyik bárban, amelyet vadnyugati stílusban rendeztek be – a hangulat időnként eléggé hasonlított is ehhez” – fogalmaz az olimpiai bajnok. Állítása szerint azért nem volt jellemző, hogy minden szállodában vad orgiákra került volna sor, „de arról sincs szó, hogy mindenki, aki egyedül jelentkezik be, az egyedül is töltené az éjszakákat”.

Höfl-Riesch, aki a tavalyi évben 300 napot töltött távol otthonától, sokatmondó névvel illette az utazó sportolók világát: „Nem tudom, hogy ki is kezdhette el használni először a kifejezést, de az újra és újra előkerül: pornócirkusz a sícirkusz helyett.” Ráadásul szerinte a stabil párkapcsolat sem jelent garanciát, mert vannak, akik „otthon családban élnek, és úgy gondolják, hogy ez az időszak ideális változatosságot jelent a házasság mindennapjaival szemben”.

A síelőnő, aki 2011-ben ment hozzá edzőjéhez, egyébként már kétszer kapott ajánlatot a Playboy magazintól, de mindeddig elutasította a felkérést. Kolléganője, Marlies Schild szerint azonban az egész felhajtás csak egy médiageg, amely egyedül reklámcélokat szolgál: „Nálunk is csak ugyanúgy megy, mint ahogy máshol.” Schild párja, Benjamin Raich kissé szárazon és némi éllel a hangjában kommentálta a könyv megjelenését: „Maria nagyon sokáig szingli volt. Biztosan tudja, hogy miről ír.” Szerinte a nyilvánosságra került részletekben semmi szokatlan nincs: „Semmiben sem más ez nálunk, mint bárhol másutt.”

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!