hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Idegen vizeken
Négy magyar kajakos válthat országot

2012. 10. 04.
„Natasa még mindig vívódik, vasárnapig azonban meg kell hoznia a döntést” – nyilatkozta lapunknak a háromszoros olimpiai bajnok kajakos Douchev-Janics Natasa menedzsere. Vele együtt összesen négy kajakos hölggyel kapcsolatban merült fel, hogy a jövőben más színekben versenyeznek tovább.

Kezdődött azzal, hogy augusztus 18-án egy szerb rádióban Dragan Plavsic edző bejelentette: Douchev-Janics Natasa nemsokára szerb színekben versenyezhet tovább. Sokáig ment a találgatás, valóban igaz-e az információ, de azt egy pillanatig sem tagadta senki, hogy a háttérben egyeztetések folynak. „Minden pletykának van valami alapja” – nyilatkozta akkor Csonka Gábor, a versenyző menedzsere a delmagyar.hu internetes portálon, és azt is elárulta, hogy a szerbek rögtön a kudarcként megélt olimpiai bronz után megkeresték Natasát. Ezután egy ideig nem érkezett újabb hír a kajakos esetleges távozásáról, így az egész csak alaptalan szóbeszédnek látszott.

Szeptember 20-án egy újabb szállal bővült a történet. Hivatalosan bejelentették, hogy Benedek Dalma, az MTK versenyzője ezután a szerb válogatottat erősíti majd. A hétszeres világbajnok kajakos idén már a harmadik olimpiájáról maradt le, Rióban viszont már nagyon szeretne ott lenni. Mivel a nyáron összekötötte életét a szerb–kanadai állampolgárságú Dusan Ruzsicsiccsel, a papírok megszerzése nem jelent különösebb nehézséget a számára. „Nehéz döntést hoztam, de úgy érzem, meg kellett tennem” – mondta akkor a sportolónő.

Néhány nappal ezelőtt Douchev-Janics Natasa személye körül is újra felpörögtek az események, férje, Adrian Douchev ugyanis Szerbiában kapott edzői állást. Már korábban is gondot okozott, hogy – mivel nem ismeri a nyelvet – a Kovács Lászlóval itthon dolgozó szakember képtelen volt érvényesíteni tudását Magyarországon. Miután az eset nyilvánosságra került, mindkét oldal úgy nyilatkozott: innentől nyilvánvalóan családi döntés lesz, hogy Natasa milyen színekben versenyez tovább. A szerbek azonban több forráson keresztül is tényként közölték, hogy a háromszoros olimpiai bajnok kajakos náluk folytatja. A Szerb Kajak-kenu Szövetség (KKS), néhány nappal ezelőtt Twitter-oldalán közölte a hírt: „Hamarosan három külföldi klasszissal fogunk erősödni.”

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!