hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Elfelejtenénk Pekinget
London, kilátással

2012. 07. 26.
462 érmet - köztük 160 aranyérmet - nyertünk az eddig megrendezett olimpiai játékokon. Helsinkiben 16-ot, Szöulban, Barcelonában 11-11-et, Berlinben, Londonban, Tokióban és Mexikóban 10-10 aranyérmet tudtunk nyerni. Még Sydney-ben (2000) és Athénban (2004) is 8-8 alkalommal szólalt meg a magyar himnusz. Az olimpiai csapat vezetői - a hagyományaink ellenére - úgy nyilatkoztak, hogy ha megismételnénk a pekingi szereplést (3 arany-, 5 ezüst-, 2 bronzérem), ők elégedettek lennének. A spor­tot szerető magyarok azonban nehezen tudnának még egyszer feldolgozni egy pekingihez hasonló szereplést.

A nyári olimpiai játékok minden rendezvény közül, ideértve valamennyi sport­eseményt is, földünk legnagyobb érdeklődésre számot tartó eseménye. 205 ország képviselteti magát Londonban, és több mint 4 milliárd né­ző lesz a helyszínen, illetve a televízió-­képernyők előtt. Azonban ennél még többen lesznek, akik szurkolnak és reménykednek benne, hogy olimpikon honfitársaik legjobb tudásukkal kápráztatják el a világot. A nyári olimpiai játékok az egyedüli olyan rendezvény, ahol több milliárd ember egyszerre láthatja például Burkina Faso, Kinbati vagy akár Saint Lucia zászlaját (micsoda marketing!). Tizenhét napig még a politika is leszorul a dobogó első fokáról, és nemzeti érzéstől felhevülve még a sporthoz nem közel állók fejében is megfordul, hogy aznap vajon ki hozhat számunkra érmet, tán aranyérmet.

Aranyesélyesek

Berki Krisztián 27 éves tornász, a lólengés kétszeres világ-, hatszoros Európa-bajnoka. Kovács István, Krisztián edzôje azt mondta, a tornában nagy csodák nem szoktak történni. ő kifejezetten aranyért utazik Londonba. Amennyiben a gyakorlatát megcsinálja, verhetetlen. Azért a ló egy bizonytalan állat, még a tornában is.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!