hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A Maestro újra a trónon
Ikreinek is játszott Wimbledonban a rekordokat halmozó Federer

2012. 07. 19.
Ketten is könnyeztek a wimbledoni centerrész zöld gyepén: Andy Murray, mert élete legjobb játékával vesztett, és Roger Federer, mert élete egyik legjobb teniszével hetedszer győzött a tenisz szentélyének számító arénában.

Rendkívüli önmérsékletre van szükség Roger Federerről úgy írni, hogy már a bevezető sorokban ne használjuk el az értelmező szótár valamennyi dicsérő jelzőjét. Tizenöt éve tartó profi pályafutása során 258 versenyen mintegy 1045 mérkőzést játszott, küzdött, harcolt vagy éppen szórakozott el, amiből 853-szor győztesen és rajongóinak kedvesen integetve hagyta el a különböző borítású, vonalakkal körülhatárolt téglalapot. Az elfogultság mellőzése számomra azért is rendkívüli feladat, mert a Hetek tudósítójaként kétszer is megadatott a személyes találkozás: a kézszorítás mellett egy válogatott pontjaiból készített összeállítást is átadhattam ajándékként. Mindkét alakalommal (edzés, illetve mérkőzés után) meggyőződhettem emberi és sportemberi kvalitásairól.

Federer nem csak a pályán alkot: 2006-ban az UNICEF jószolgálati nagykövetének nevezték ki, miután adományaival és jótékonysági versenyek szervezésével példaértékű eredményeket ért el. Rászoruló gyerekek támogatására egy alapítványt is létrehozott.

Roger Federer és Mirka Vavrinec nyolc, elkötelezett szeretetben eltöltött év után 2009. április 11-én házasodott össze, majd július 23-án Mirka egészséges ikerlányokat hozott világra. Mindkét eseményt utólag jelentették be a nagyközönségnek, mivel a svájci különösen ügyel magánéletének sérthetetlenségére. Federer az ikrek születése után kijelentette, addig mindenképpen teniszezik, míg a lányok megláthatják őt játszani, és serleget tartani a feje fölé. Ennek most tanúja lehetett az egész világ.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!