hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Nem Classico
Meglepetések ligája az idei BL-sorozat

2012. 05. 10.
Amióta életre hívták a Bajnokok Ligája sorozatát, még senkinek nem jött össze a címvédés. A Barcelona kiesésével az utóbbi évek egyik legszínesebb szezonjában is ez tör­tént. Idén azonban a katalánok egyeduralma is megtörni látszik, a gránátvörös-kékek számára már csak a spanyol Király-kupa maradt. Azoknak sem lett igazuk, akik szerint az idei szezon a Real Madridé és Mourinhóé, ezzel szemben mind a Chelsea, mind a Bayern München a régóta áhított siker kapujában állnak.

Az idei BL-szezon több tekintetben is alaposan felülmúlta a vára­kozásokat, és minden szakaszában meglepetésekkel szolgált. Az utóbbi négy évben háromszor is

a döntőbe jutó, és azt 2008-ban éppen a Chelsea ellen megnyerő Manchester United kiesése a csoportkörből feltétlenül az évad egyik legváratlanabb eseményének bizonyult, ráadásul éppen az egyik legkönnyebbnek tartott csoportból (Benfica, Basel, Otelul Galati) hullottak ki. Hasonló sorsra jutott városi riválisa, a Manchester City is, akik az arab befektetőknek köszönhetően bombaerős kerettel vágtak neki a sorozatnak. Igaz, a Citynek a Bayern Münchennel, a Napolival és a Villarreallal kellett szembenéznie, a kiesést mégis nagy csalódásként élték meg. A ráadáspofon az alulértékelt Európa Ligában csattant, ahová a két manchesteri sztárgárda a vigasz­ágon érkezett a BL-ből, de csúfosan elvéreztek a nyolcaddöntőben. A Bajnokok Ligája további meglepetése volt, hogy a Borussia Dortmund és a Lille bajnokságban mutatott fantasztikus teljesítményük után mindketten csoportjuk utolsó helyén végeznek.

Amire viszont a legfanatikusabb ciprusi drukkereken kívül (és talán ők se gondolták komolyan) senki sem számított, az az APOEL menetelése volt. Az igaz, hogy a ciprusiak egy ideje már rendre felhívták magukra a figyelmet, gondoljunk csak az Anorthoszisz néhány évvel ezelőtti kiváló eredményeire a csoportkörben, de éppenséggel az APOEL is tagja volt két éve a főtábla mezőnyének (hogy már ez is mekkora teljesítmény, azt idehaza pontosan tudjuk). Az áttörés az idei szezonban következett be: továbbjutottak a csoportkörből, ráadásul az első helyen. A nyolcaddöntőt már mindenki ajándéknak tartotta a számukra, mégsem álltak meg, és a Lyont is kiejtették. Nagy menetelésüknek a Real Madrid vetett véget a negyeddöntőben.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!