hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Magyar labdazsonglőrök a brit tehetségkutatóban
Akrobatikus országimázs

2012. 04. 19.
A zsűrit és a közönséget is levette a lábáról a Britain’s Got Talent című brit tehetségkutató műsorban szereplő Face Team. A magyar akrobatikus kosárlab­dacsapatot 2004-ben gimnazisták alapították – ma pedig már világkörüli turnét terveznek.

A hajmeresztő akrobatikus mutatványaikat a labdajátékokkal - elsősorban kosárlabdával - ötvöző Face Team tagjai évek óta fellépnek nem csak itthon, hanem Hongkongtól Törökországon keresztül Franciaországig a világ több pontján. Zippenfénig Gábor a tatai Eötvös József Gimnáziumban nyolc évvel ezelőtt megalakult csapat menedzsere azt mondja, hogy eddig kétszer jelentkeztek a legnépszerűbb brit tehetségkutató műsorba - ám eddig nem volt idejük elmenni a válogatókra, hiszen a tagok iskola és munka mellett repkednek a levegőben. Ezúttal azonban sikerült élniük a lehetőséggel, és a 60 ezer jelentkező közül nemcsak a műsorba válogatták be őket, hanem az elmúlt hétvégén felvételről leadott adásban már tovább is jutottak a legjobb 120 produkció közé. (Korábban egyébként szerepeltek a Britain's Got Talent magyar változatában, a Csillag Születikben, ahol az elődöntőig jutottak.)

A fellépést nem csak az akrobatikus mutatványok miatt érdemes újranézni az interneten: a magyar fiúk már a bemutatkozásnál nagy benyomást gyakoroltak a zsűrire és a közönségre. Az öt fővel érkező (egyébként tízfős) Face Team „szóvivője", Albert Dániel kiváló angolsággal mutatta be a csapatot, és humoránál volt, amikor David Walliams író-színész zsűritag rákérdezett, hogy vajon Simon Cowell, a show producere (szintén a zsűri tagja) vajon híres-e Magyarországon. „Abszolút, bár azt hiszem, ő mindenhol híres, nem?" - kérdezett vissza, általános derültséget okozva. Cowell persze rátett még egy lapáttal afelől érdeklődve, hogy ugye David azért nem annyira híres, mint ő - mire Dániel az egyetlen helyes választ adva csapta le a labdát: persze, hogy nem.

A kellő alaphang tehát megvolt, következett a produkció. A nem egészen másfél perc alatt - miközben több méter magasra ugorva, szaltózva, pörögve dobálták a kosarakat - a magyar fiúk nem csak az ovációtól hangos közönséget, hanem a zsűrit is meggyőzték. Még a hagyományosan kritikus Cowelltől is elhangzott több „Wow!", így az értékelésnél nem kellett izgulniuk Albertéknek. Amanda Holden színésznő, a négyfős zsűri egyik tagja szerint: „Ez bámulatos volt... soha nem láttam még ilyesmit, mesés, briliáns!" „Kolléganője", Alesha Dixon énekesnő is dicsérte a bemutatót, mondván, hogy a későbbiek során is szeretné a csapatot látni. „Fiúk, mindnyájunkat elbűvöltetek" - fogalmazott David Walliams. Cowell persze nem lett volna önmaga, ha kiállja kritika nélkül, de csak annyit tudott megjegyezni, hogy egyes mozzanatok „kissé ügyetlennek tűntek... ezeken dolgoznotok kell, különben a műsorotok kicsit amatőr lesz". Végül azonban - a producer szavai szerint - „négy nagy, kövér igennel" jutott tovább a Face Team.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!