hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Az eksztázis a célban vár
Interjú Erdélyi Zsófia maratoni futóval

2012. 02. 23.
Néhány hete új névvel gyarapodott a Las Vegas Maraton női győzteseinek száma. Mégpedig egy magyar névvel: Erdélyi Zsófia 2:48:59 óra alatt futotta le a távot, mely elegendő volt a dobogó legfelső fokához. De ez csak „bemelegítés" volt az igazi cél eléréséhez, az olimpiai „A" szinthez. A februárban megrendezett Chevron Houston Marathonon Zsófinak sikerült 2:36:56 órás idővel beérkeznie, ami elég volt az abszolút 5. helyhez és a londoni szintidőhöz.

Mikor volt az első komolyabb futóversenyed?

- Hatéves korom óta „futkározok". Eleinte kisebb versenyeken indultam, az első komolyabb megmérettetések az országos versenyeim voltak serdülőkoromban. Ezeken soha nem értem el olyan „hú de remek" eredményt. A legfontosabb versenyemnek amúgy a 2006-os junior-világbajnokságot tartom, akkor még 3000 méter gáton indultam. A selejtezőkön túljutva jött az elődöntő, és én teljesen abban a tudatban fejeztem be a versenyt, hogy nem kerültem be a döntőbe. Szóval a szokásomhoz híven el is tűntem a verseny után, és magamba fordultam. Amikor kisírt szemekkel visszatértem a magyar sátorhoz, mindenki azzal fogadott, hogy gratulálok, döntős vagy! Ugyanígy kerültem ki a vb-re is. Megfutottam a szintet, de először nem hittem el.

Gimi után kikerültem Amerikába, Los Angelesbe, a Dél-Kaliforniai Egyetemre. Itt kezdtem el az egyetemet. És természetesen a futás miatt sikerült az ösztöndíjat megkapnom. A suli jól megy, ez az utolsó szemeszterem.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!