hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Még nem elég gömbölyű
Magyar félsiker a szerbia kézilabda Eb-n

2012. 02. 02.
A csoportmérkőzéseken mutatott teljesítményt alapul véve akár igazi bravúrra is számítani lehetett férfi kézilabda-válogatottunktól a szerbiai Európa-bajnokságon. Végül meg kellett elégednünk az eredeti célkitűzéssel, vagyis a nyolc közé jutással.

A „halálcsoportban" kiválóan teljesített Mocsai Lajos csapata: ikszeltünk az oroszokkal és a vb-bronzérmes spanyolokkal, majd gigászi küzdelemben győztük le az olimpiai, világ- és Európa-bajnok franciákat. Ez utóbbi mérkőzést még sokáig emlegetni fogják a sportág szerelemesei. „Mindig fantasztikus dolog sikert elérni. A csapatunk 150 százalékkal küzdött, igaz, sokszor volt szerencsénk is. Ezzel együtt megérdemelten nyertünk, ilyen közönség előtt könnyebb tűzbe jönni. A folytatásban ugyanilyen meccseket fogunk játszani, de nem szabad elbíznunk magunkat. A küszöb elé léptünk" - nyilatkozta teljes joggal a mérkőzés legjobbjának választott Fazekas Nándor, aki 48 százalékos hatékonysággal védte a magyar kaput.

A csapat ezzel harmadik helyen találta magát középdöntős csoportjában, a magyar szurkolók pedig megkezdték népvándorlásukat Újvidék felé. A Fazekas által emlegetett küszöböt azonban nem sikerült átlépnünk. Az egyértelműen erősebb Izland ellen, és a verhető, de nagyszerű napot kifogó szlovénokkal szemben sem sikerült a bravúr. Talán más lett volna a helyzet, ha a három megerőltető csoportmeccs nem vesz ki ennyit Ilyésékből, vagy ha Iváncsik Tamás nem sérül le, vagy Zubai Szabolcs nem izomszakadással játszik az oroszok elleni találkozótól fogva. A horvátok elleni utolsó középdöntőbeli mérkőzésen a 14 gólig jutó Császár Gábor és az időszakonként a franciák elleni formáját idéző Fazekas csaknem megnyerte a mérkőzést. A társak azonban nem zárkóztak fel hozzájuk, ráadásul az utolsó másodpercekben Mocsai kapitány is végzetes hibát vétett: éppen akkor kért időt, amikor gólt szereztünk, ami a győzelmet és az ötödik hely valamelyikét jelentette volna, ha megadják. Így 24:24 lett a vége, és be kellett érnünk a nyolcadik hellyel. Ez ugyan az eredeti célkitűzésnek, vagyis a nyolc közé jutásnak megfelel, de az evés közben megjött étvágy kielégítetlenül maradt. Az elődöntőben egyébként a szerbek és a horvátok, valamint a spanyolok és a dánok küzdenek meg egymással.

A magyar válogatott következő megmérettetése az áprilisi olimpiai kvalifikáció lesz, a cél pedig természetesen: London.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!