hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Messi messze a legjobb?
Az UEFA is bírálja az Aranylabda-szavazást

2011. 01. 13.
Lionel Messi, a Barcelona argentin játékosa zsinórban másodszor nyerte el az Aranylabdát. A győztes két csapattársát, Andrés Iniestát és Xavi Hernándezt utasította maga mögé. A héten kihirdetett eredmény nagy meglepetést keltett, mivel Messi ugyan szárnyalt a spanyol bajnokságban a Barcelonával, viszont a tavalyi év legrangosabb sporteseményén, a dél-afrikai futball-világbajnokságon Argentína színeiben még gólt sem szerzett, míg Iniesta neve mellett a világbajnoki címet jelentő döntő gól szerepel.

A zürichi díjátadón maga Messi is kifejezte meglepetését, és elmondta, hogy „nem számítottam arra, hogy én nyerek ma. Számomra már az nagy örömet okoz, hogy itt lehetek a barátaimmal, de sokkal inkább az, hogy győztem." A 23 éves játékos a Barcával tavaly megőrizte a spanyol bajnoki címet, és 54 mérkőzésen 58 gólt szerzett a 2010-es szezonban, ám az igazi nagy bravúr, a világbajnokságon lőtt gól, kimaradt a repertoárból.

Az Aranylabda-szavazáson Messi az edzők, a szövetségi kapitányok, a válogatott játékosok, és a meghívott újságírók szavazatainak 22,65 százalékát szerezte meg, akik 23 játékosra szavazhattak az idén. Iniesta másodikként 17,36 százalékot szerzett, őt követte szorosan Xavi, 16,48 százalékkal.

Messi ezzel belépett azok sorába, akik többször is megkapták a FIFA kitüntetését. A rekordot Michel Platini tartja, akinek háromszor sikerült a bravúr, 1983-ban, 1984-ben és 1985-ben. Még egy játékos kapta meg háromszor az Aranylabdát, Marco van Basten, ám neki nem sikerült azt három egymást követő évben megnyerni.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!