hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Zseniális sportolók magánéleti válságai
Botrányhős példaképek

2010. 09. 10.
„Elűzöl romboló, vad szenvedélyeket, (…) tisztesség vagy te, Sport!” – így hangzik Pierre de Coubertin­nek, a huszadik századi nagy sportmoz­galom atyjának egy versrészlete. Az elmúlt hétvégén kirobbant sokadik, sportolókat érintő szexbotrány éppen ezt a Coubertin (és mások) által a sport világára ráterített rózsaszín leplet rántja le. A főszerepet ezúttal Wayne Rooney-ra osztották, az igazán lényeges kérdés azonban úgy hangzik: léteznek-e egyáltalán a sportolók pályán kívüli magatartását befolyásoló erkölcsi határvonalak?

„Rooney olyan idióta, mint egy disznó! A modern futballisták magatartása szánalmas, sőt egész Angliát szégyenbe hozzák!" - állt a hét közepén az angol sajtó hasábjain. A kifakadás érthető: gyakorlatilag heti rendszerességgel derülnek ki Angliában játszó futballistákról különféle (szex)botrányos történetek.

Ezúttal Wayne Rooney került igencsak kínos helyzetbe, miután az egyik angol bulvárlap, a News of the World egyértelmű tényekre támaszkodva cikkezett Rooney házasságtöréséről. (Csak zárójelben jegyezzük meg: a News of the World az az angol hetilap, amelyről a közelmúltban kiderült, hogy titkosszolgálati eszközök, lehallgatások, fenyegetések latba vetésével írja cikkeinek sokaságát.) A tényállás elég botrányos, röviden és tömören: Wayne Rooney, az angol futball jelenleg legtöbbre taksált játékosa felesége terhességének ideje alatt tört többször házasságot egy húszéves luxusprostituálttal. Bár Rooney-t a magánéletben visszafogott fiatalemberként könyvelték el, mégsem ez az első hasonló ügye. Korábban egy 48 éves (!) asszonnyal is szexuális viszonyba keveredett. Részletezni a történetet túlságosan nem érdemes, talán elég, ha röviden idézzük a bájait kínáló fiatal hölgyet: „Nem úgy tűnt nekem, hogy Wayne-t túlságosan érdekli, mit művel a feleségével."

Az eset azonban korántsem egyedülálló, az elmúlt hónapokban több más futballsztár került a címlapokra Angliában, hasonló „problémával". Elég csak John Terryt, Peter Crouchot, Frank Lampardot, Carlos Tevezt, Cristiano Ronaldót említeni, de kevésbé híres focistákról, sportolókról szinte hetente derülnek ki kínos történetek. A helyzet persze nem csak Angliára jellemző, a szigetország elsősorban inkább erőszakos bulvársajtójával múl „alul" más országokat.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!