hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Nagy pénz, nagy foci?
90 milliárd forintot költöttek az élvonalbeli csapatok

2010. 08. 19.
A 2010–2011-es idény is rendkívül izgalmasnak ígérkezik a ködös Albionban, nemcsak azért, mert az angol a világ egyik legerősebb – ha nem a legerősebb – bajnoksága, valamint mert kitűnő színvonalú meccseket játszanak; hanem azért is, mert rengeteg pénzt áldoznak a csapatok arra, hogy bekerüljenek az elitbe. Az idei nyáron eddig több mint 300 millió eurót költöttek a klubok arra, hogy megerősítsék keretüket.

A tavalyi bajnok és FA Kupa-győztes Chelsea eddig 38 millió eurót költött. A Liverpoolba távozó Joe Cole helyére leigazolták az izraeli Benayount, a hazájába visszatérő Ballack helyére pedig a brazil Ramirest, továbbá Ancelotti kívánságlistáján ott szerepel még a brazil Neymar, aki a héten mutatkozott be a felnőtt válogatottban. Kétség nem fér hozzá, a Chelsea meg szeretné védeni a címét, annak ellenére, hogy a felkészülési meccseik nem a terv szerint mentek. Az első mérkőzés viszont remekül sikerült, 6-0-ra legázolták az újonc WBA-t.

A kihívók sora elég hosszú, kezdve az örök rivális Manchester Uniteddal, akik futottak egy jónak mondható szezont tavaly, de nagyon megérezték Cristiano Ronaldo hiányát. Ferguson leigazolta a mexikói Javier „Chicharito" Hernandezt, aki első tétmeccsén, az angol Szuperkupa-döntőn, épp a londoni kékek elleni, komikus körülmények között született góllal mutatkozott be.

A tavalyi harmadik Arsenal se ment bele nagyon a költekezésbe, két tehetséges játékost így is sikerült leigazolnia, a marokkói Chamakh és a francia Koscielny személyében. Ha sikerülne egy jó kapust is szereznie, akkor akár megszakíthatná a közel tíz éve tartó nyeretlenségi sorozatot, bár vannak, akik szerint az is csoda lenne, ha Wenger csapata bejutna az első négy közé.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!