hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Nagy pénz, nagy foci?
90 milliárd forintot költöttek az élvonalbeli csapatok

2010. 08. 19.
A 2010–2011-es idény is rendkívül izgalmasnak ígérkezik a ködös Albionban, nemcsak azért, mert az angol a világ egyik legerősebb – ha nem a legerősebb – bajnoksága, valamint mert kitűnő színvonalú meccseket játszanak; hanem azért is, mert rengeteg pénzt áldoznak a csapatok arra, hogy bekerüljenek az elitbe. Az idei nyáron eddig több mint 300 millió eurót költöttek a klubok arra, hogy megerősítsék keretüket.

A tavalyi bajnok és FA Kupa-győztes Chelsea eddig 38 millió eurót költött. A Liverpoolba távozó Joe Cole helyére leigazolták az izraeli Benayount, a hazájába visszatérő Ballack helyére pedig a brazil Ramirest, továbbá Ancelotti kívánságlistáján ott szerepel még a brazil Neymar, aki a héten mutatkozott be a felnőtt válogatottban. Kétség nem fér hozzá, a Chelsea meg szeretné védeni a címét, annak ellenére, hogy a felkészülési meccseik nem a terv szerint mentek. Az első mérkőzés viszont remekül sikerült, 6-0-ra legázolták az újonc WBA-t.

A kihívók sora elég hosszú, kezdve az örök rivális Manchester Uniteddal, akik futottak egy jónak mondható szezont tavaly, de nagyon megérezték Cristiano Ronaldo hiányát. Ferguson leigazolta a mexikói Javier „Chicharito" Hernandezt, aki első tétmeccsén, az angol Szuperkupa-döntőn, épp a londoni kékek elleni, komikus körülmények között született góllal mutatkozott be.

A tavalyi harmadik Arsenal se ment bele nagyon a költekezésbe, két tehetséges játékost így is sikerült leigazolnia, a marokkói Chamakh és a francia Koscielny személyében. Ha sikerülne egy jó kapust is szereznie, akkor akár megszakíthatná a közel tíz éve tartó nyeretlenségi sorozatot, bár vannak, akik szerint az is csoda lenne, ha Wenger csapata bejutna az első négy közé.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!