hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Gólzáporos meccsekkel nyitott a Premier Liga
6-ásos start

2010. 08. 27.
Talán sokan azt várták, hogy a korábbiakhoz hasonlóan a Premier League idei szezonja is unalmas meccsekkel, kevés góllal és pontatlan játékkal indul, amit majd minden edző az „idény eleji forma” számlájára fog írni. Ehhez képest az első két forduló alapján csak kapkodhatjuk a fejünket a meglepő eredmények és a gólözön láttán. (Bár a magyar szurkolók számára a látvány némi túlzás, hiszen idén újabb rétegcsatornára vándoroltak a PL-közvetítések.)

Már két forduló után is jó eséllyel kijelenthető, hogy a címvédő Chelsea idén is harcban lesz a bajnoki címért, sok csapattal kapcsolatban azonban még nem lehet hosszú távú következtetéseket levonni.
A Chelsea lehengerlő módon indított: első két meccsét, a Premier League történetében példátlan módon, egyaránt 6–0-ra nyerte meg. Az első meccsükön a West Bromwichot ütötték ki, többek között Drogba három góljával, egy héttel később a Wigan csapatának kellett hatszor középkezdéshez felvonulni, kapott gól után.
Kuriózum a statisztikák kedvelői számára az, hogy az első két fordulóban négy mérkőzésen született 6–0-ás eredmény. (Sőt a Fulham is folytatta a sorozatot, igaz nem a PL-ben, hanem a Ligakupában. Gera két góljával és három gólpasszával szintén a jól bevált arányban, 6-0-ra gázolták le a negyedosztályú Port Verdét.)
Minden más azonban bizonytalan, mivel sok csapat teljesítménye az első körben szöges ellentétben áll azzal, amit a második fordulóban elértek. Például a londoni Kékek legnagyobb riválisa, a Manchester United (MU) az első meccsen simán nyert az újonc Newcastle United ellen, utána viszont úgy játszottak 2–2-t a Fulham otthonában, hogy a 87. percben Nani tizenegyest hibázott, ami után a Fulham a 90. percben egyenlített. Igaz, az MU legutóbbi bajnoki győzelméhez vezető úton is botladozva indult, hogy aztán egy nagy győzelmi sorozat után elnyerje az elsőséget.
A Newcastle United viszont felmutatta szebbik arcát a folytatásban, és hazai pályán egy hatost vágott az Aston Villának. Sokan megelőlegezték a kiesést az újonc Blackpoolnak, amely egy idegenbeli 4–0-ás győzelemmel hívta fel magára a figyelmet, azonban Londonban az Arsenal áldozatává vált. Mondani sem kell, az ered­mény 6–0 lett az Ágyúsoknak. A bajnokság egyébként rögtön egy rangadóval indult, az edzőváltáson átesett Liverpool Reina hibájából kiengedte kezéből a győzelmet az Arsenal ellen.
A Vörösöknek a folytatás sem sikerült. A „nagy négyes” közé bekerülni kívánó Manchester City úgy tűnik, éppen a Liverpoolt szorítja ki, a Tottenham elleni nyögvenyelős játék után simán, 3–0-ra verte Roy Hodgson csapatát.
A Premier League magyarjai közül Gera Zoltán kezdőként lépett pályára a Bolton elleni, gól nélküli döntetlennel végződött meccsen, az MU ellen pedig a hajrában állt be. Kádár Tamás sérülés miatt nem lépett még pályára a Newcastle Unitedban. Az eddigi legjobb hír Bogdán Ádámmal kapcsolatos: a Bolton kapusa remekül védett a Southampton elleni Ligakupa meccsen, amelyet 1–0-ra megnyertek.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!