hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Top Gera
Magyar sikerek az európai futballban

2010. 05. 08.
Csaknem huszonöt év után játszhat magyar játékos a második legrangosabb európai kupa döntőjében, „magyar gól” miatt szomorkodhattak a Real-szurkolók Madridban, és Fülöp Mártonnal szeretné kiharcolni a BL-be jutást az egyik leggazdagabb angol klub. Talán nincs is olyan mélyen a magyar futball?

Ha nem is minden idők, de a közelmúlt alighanem legsikeresebb hetét zárta a magyar labdarúgás. Jó lenne arról írni, hogy Európa Liga-döntőt játszik egy hazai klub, de mifelénk mostanában az is óriási sikernek számít, hogy közel két és fél évtized után Gera Zoltán személyében újra lesz magyar játékos a második legrangosabb európai kupasorozat fináléjában.

Gera oroszlánrészt vállalva repítette döntőbe az angol Fulhamet, és hogy a repítette kifejezés mennyire reális, arról az angol írott sajtó beszédes címlapjai árulkodnak. A tekintélyes Daily Mirror a meccs tudósítását a Top Gera címmel kezdi, míg a The Times a Fulham heroes, Liverpool zeros (Fulham: hősök, Liverpool: nulla) felirattal utal a másik angol klub szégyenteljes botlására és a „kis" Fulham sikerére. A legtöbb újság a magyar játékosnak adta a legmagasabb értékelést az egész mezőnyben, nem hiába, hiszen Gera szerezte csapata továbbjutást érő második találatát.

„Egyelőre nem nagyon tudok mit mondani, csak azt, hogy nagyon boldog vagyok, és óriási dolognak tartom, amit véghezvitt a csapat - írja Gera Zoltán blogjában. A gólom? Mindig is akartam egy ilyen hiéna gólt rúgni! Úgy vágytam arra, hogy rúgjak egy ilyen igazi csatár-gólt, amikor én reagálok a leggyorsabban, enyém a kipattanó. Azt hiszem, hogy az első érintés volt a kulcsmomentum" - folytatja.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!