hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Wembley, Wolfsburg: kupameccsek előtt Geráék
Nagy pályán a Fulham

2010. 03. 27.
A Juventus elleni bravúr után harmadszor is a Wembley-be készül Gera Zoltán. A legismertebb magyar labdarúgó lapzártánk után játszik csapatával az FA- kupa negyeddöntőjében, egy hét múlva pedig a német bajnok Wolfsburg ellen lépnek pályára az Európa Ligában. A tét itt is a legjobb négy közé jutás.

„Zollee the Great" kiütötte az olasz gigászokat - így kommentálta a Daily Express a Fulham londoni győzelmét. „Gera két gólja eltemette az itáliai álmokat" (The Times), „A magyar csatár áttörte a torinói gátat" (UK Express).

A brit lapok nemzeti hősként írtak a Fulham csapatáról a Juventus elleni győzelem után. „Csodálatos futballeste Londonban" - írta a BBC, kiemelve, hogy a két éve még a kiesés ellen harcoló klubot a tapasztalt, kiváló pedagógiai érzékkel megáldott Roy Hodgson edző európai klasszis csapattá formálta. A visszavágó második percében a Juventus vezetést szerzett. „Rosszabbul nem is kezdődhetett volna - mondta Hodgson - de tudtuk, hogy még 89 perc hátra van."

A Fulhamnek ekkor négy gólra volt szüksége a továbbjutáshoz, miközben egyet sem volt szabad kapnia. A hihetetlen fordulat mégis bekövetkezett: a londoni csapat 4-1-re legyőzte a torinói sztárcsapatot. A mérkőzés bebizonyította, hogy - a Skysport brit kommentátorának a szavaival - „a futball ma is a legfelemelőbb játék". A Fulham a szezonban mutatott eddigi teljesítménye alapján a Telegraph leszögezi: ha a világbajnokság után Fabio Capello nem vállalja a hosszabbítást, a következő angol szövetségi kapitány nem lehet más, mint Roy Hodgson.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!