hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Fejlődik-e a magyar futball?
Balsors, akit régen tép

2009. 09. 10.
Amilyen szeretettel fordultak a szurkolók a világbajnokságra való kijutásban sorsdöntőnek számító Svédország és Portugália elleni találkozókat megelőzően a válogatott felé, olyan haragos kritikákkal illették a svédek elleni találkozó után. A játékosok aligha lettek rosszabb futballisták néhány nap alatt, a kérdés most mégis az: történt-e igazi előrelépés a válogatott háza táján? Az alábbiakban néhány szakértői komment olvasható, kommentár nélkül.

Mészöly Kálmán (egykori válogatott játékos, a válogatott korábbi szövetségi kapitánya):

Nézzék, a svédek elég régóta megviccelnek már bennünket, nem csak most. Emlékezhetünk a hetvenes évek ki-ki mérkőzésére, amikor a hajrában egyenlítettek ellenünk, s jutottak ki helyettünk a világbajnokságra. Tény, hogy történtek talán szakmai hibák is, például butaság volt igazi támadó nélkül kiállni. Az is fura, hogy miért válogatja be Priskin Tamást a kapitány, ha nem tartja őt mentálisan elég jónak ahhoz, hogy játszhasson. Tény még, hogy 4-5 játékos a tudásának közepes szintjét sem nyújtotta. De ez csak mind részletkérdés. Ez ugyanis egy tipikusan Magyarországra jellemző meccs volt. Nincs szó itt átokról, egyszerűen hibák sorozatát követték el a fiúk. Úgy hiszem, az utóbbi időben történtek előrelépések, pozitív változások, s a jövőben jobban bízhatunk a válogatottban. Azonban nem lehet ilyen bugyuta hibákat elkövetni. Az igazság az, hogy ez az élet minden területén tipikusan a magyarokra jellemző. Mondjuk már ki végre, mi magyarok egyszerűen slendrián módra végezzük a dolgainkat! Mindannyiunkat beleértve.

Varga Zoltán (egykori olimpiai bajnok labdarúgó, labdarúgóedző):

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!