hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Légy erős, Felipe, veled vagyunk
A vártnál drámaiabban alakult az F1 magyarországi futama

2009. 07. 30.
„Forza Felipe Siamo Con Te”, azaz „Légy erős, Felipe, veled vagyunk” feliratú táblát függesztettek ki a ferraris szurkolók a Hungaroringen a csapat boxánál, ezzel kifejezve együttérzésüket és jókívánságukat Felipe Massa felé. A brazil pilótaugyanis kis híján tragikus balesetet szenvedett a Hungaroringen.

„Massa a falnak csapódott! Nagy sebességgel kormánymozdulatok nélkül vágta át a kanyart. Hosszú éles fékcsík látható, az autó orra belefúródott a gumifal alá!” – hallatszik a pályarádióban. Rövid időn belül újabb belső információ jut el a szervezőkhöz: „Medical car azonnal a helyszínre érkezik… Elvesztette az eszméletét… Fotósok rohannak a helyszínre, hozzátok a ponyvát!”

A ponyvával a fotósok kíváncsi lencséje elől akarták elrejteni a brazil pilótát, mérsékelt sikerrel. A vért még sikerült letörölni a fejéről, így igazán „sokkoló” fotókkal nem szolgálhattak a hírügynökségek. Mint kiderült, a Forma–1 magyarországi nagydíjának szombati időmérő edzésén Massát az előtte haladó Rubens Barichello autójának egy leszakadt rugója találta el.

A csaknem egykilós alkatrész egy puskagolyó s­e­bességével csapódott a Ferrari versenyzőjének bukósisakjához. A féknyomok arra utaltak, hogy Massának még volt annyi lélekjelenléte, hogy lassítsa az autót, ugyanakkor eszméletét is szinte azonnal elveszíthette, hiszen ezzel együtt a gázon is rajta maradt a lába, kormánymozdulatot pedig nem tett.
A brazil sportolón koponyasérülése miatt életmentő műtétet hajtottak végre. A CNN Sports Illustrated magazin szerint a szombati műtét három órán át tartott, amely során kitisztították a sebet, eltávolították a csontszilánkot, majd bezárták a sebet. A pilóta személyes orvosa, Dino Altman rendszeresen cáfolni kényszerül a rémhíreket, amelyeket a különböző hírügynökségek és internetes portálok közöltek a baleset óta. „Ha továbbra is ilyen szépen fejlődik, akkor hatvan napon belül újra versenyautóba ülhet” – jelentette ki Altman. Az orvos Budapesten tartózkodik, és sok időt tölt Massa mellett, így hitelesen tud beszámolni az egészségi állapotáról. Ő tájékoztatta a pilótát arról, hogy balesete volt, és hogy kórházban van, továbbá elmondta, hogy a szemsérüléssel kapcsolatos hírek is tévesek: „A szemüreg feletti csontsérülés nem érinti a szemgolyót és a látóideget sem. Semmi sem indokolja az aggodalmakat, hogy károsodott a látása.”

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!