hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Galaktikus világrekord
Mintegy 46 milliárdot költött két új játékosra a Real Madrid

2009. 06. 20.
Egy hét alatt mintegy 46 milliárd forintot költött két új játékosra a Real Madrid új elnöke, Florentino Pérez. Kakával és Cristiano Ronaldóval véget érhet a „királyi gárda” vesszőfutása a nemzetközi porondon, ugyanis hat éve nem jutottak túl a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjén.

Júniusban választották meg három év elteltével újra Pérezt a gárda elnökévé, aki már első elnöksége alatt is azt az elvet vallotta, hogy minél drágább és híresebb játékosokat vásárol meg, annál jobban megtérül a befektetés (az ő elnöksége alatt érkezett Figo, Zidane, Beckham és Ronaldo is a Realhoz). Ennek szellemében ajánlott rekordösszegnek számító 94 millió eurót Cristiano Ronaldóért (a Manchester elfogadta, már csak formalitások vannak hátra a bemutatásáig), ami egyik csapatnak sem rossz befektetés. Ferguson anno 12 millióért vette a portugál szélsőt, akit most nyolcszoros áron adnak tovább, míg a Madrid a következő években több százmillió eurós bevételre számít csak a mezeladásokból és az ajándéktárgyak értékesítéséből (nem számítva a szponzori szerződéseket). Florentino Pérez spanyol lapok szerint 300 millió eurót költhet új játékosokra, akikből hatot is szeretne vásárolni. A csapat tervei között szerepel még Franck Ribéry, David Villa vagy Zlatan Ibrahimovics leigazolása is.

A pénz egy része 9-10 korábbi igazolás eladásából származna, egy része már megvolt a kasszában, továbbá 150 millió euró kölcsönt is kaptak. Az elnök a hírek szerint főleg a holland légiósoktól szabadulna, Sneijdert már árulják, de Van der Vaart, Drenthe, Huntelaar és Robben pozíciója sem olyan biztos a jövő évi csapatban. A Madridot ugyanakkor többen támadják költekezése miatt, amire a legtöbb csapatnak a gazdasági válság miatt nincsen most lehetősége.

Kaká és Ronaldo igazolásával nemcsak két, a világ legjobbjai között számon tartott labdarúgó érkezett a „galaktikusokhoz", hanem két teljesen különböző életfelfogás került az öltözőbe és a pályára. Kaká keresztény családban született, és súlyos balesetét követően ő maga is újjászületett. „Hiszem, hogy Jézus Krisztus kegyelméből lehetek ma az, ami vagyok" - vallja 2007 Aranylabdása, aki arra a legbüszkébb, hogy keresztényként Jézussal egy csapatban lehet. Kaká elmondta, hogy azt szeretné, hogy jó futballistának és ne egy menő sztárnak lássák, ugyanakkor élharcosa a Krisztus Atlétái nevű keresztény szervezetnek, és 2004-ben ő lett az ENSZ élelmiszerprogramjának az éhezés ellen küzdő legfiatalabb nagykövete.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!