hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A hoki volt az élete
Ocskay Gábor abba halt bele, amit legjobban szeretett

2009. 03. 28.
Hétfőn még a hétvégén kilencedik alkalommal kivívott bajnoki címet ünnepelte az Alba Volánnal, kedden éjszaka viszont élete legnagyobb küzdelmét veszítette el. A 34 évesen távozó Ocskay Gábor jégkorongozó nevével tovább bővült a tragikusan elhunyt magyar élsportolók gyászos listája.

„Gábor éjfélkor rosszul lett, szívinfarktust kapott, és már nem tudtak rajta segíteni" - szerda reggel ezzel a rövid mondattal tájékoztatta fia tragikus haláláról a távirati irodát id. Ocskay Gábor. A Budapesten, menyasszonyánál pihenő sportolót kedden este fél tizenegykor Kangyal Balázs, a válogatott csapatkapitánya hívta telefonon, hogy boldog névnapot kívánjon neki, de már nem vette fel, és az elküldött sms-re sem válaszolt. Kangyal az MTI-nek azt is elmondta, csapattársa „olykor panaszkodott, hogy fáradt, de a szezon kimerítő, hosszú, ezen senki nem csodálkozott".

Az Alba Volánnal megnyert szezon valóban fárasztó lehetett, ugyanakkor Ocskaynál már 2004 szeptemberében szívizombetegséget diagnosztizáltak, ami miatt négy hónapot kihagyott, de az orvosi kezelést követően megkapta az engedélyt a sportolásra. „Gábor azóta is folyamatosan járt kontrollra, és semmi jele nem volt, hogy rosszul lenne. 2004-ben több orvosi beavatkozás történt, tudomásom szerint szívkatéterezése is volt, ám nagyobb műtétre végül nem került sor" - mondta Horog László, a család szóvivője.

„51 évvel ezelőtt id. Ocskay Gábornak én adtam korcsolyát a lábára, és 30 éve az ifjabbik Csicsót is én vezettem be a sportág rejtelmeibe. Négy éves volt akkor" - emlékezett vissza lapunknak nyilatkozva Jakabházi László, a SOTE Rekreációs Tanszékének vezetője, a jégkorong-válogatott volt szövetségi kapitánya. A szakember úgy fogalmazott, hogy a szívtájéki panaszaitól az orvosi kezelésnek köszönhetően megszabadult Ocskayt „a szíve húzta vissza a jégre". „Nagyon szerette a hokit, szinte nem tudott nélküle létezni. Ha az én fiam lett volna, én sem lettem volna képes eltiltani. Elképzelhető, hogy bárhol, bármikor ugyanez bekövetkezhetett volna nála" - tette hozzá.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!