hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Fogynak a repkedő milliók
Átigazolási szezon a futballvilágban

2009. 01. 09.
Januárral nemcsak az új év köszöntött a focistákra, hanem az átigazolási szezon is. A híreket továbbra is a Cristiano Ronaldo körüli bonyodalom vezeti. Bár mind a Manchester United, mind a Real Madrid, sőt maga Ronaldo is kijelentette, hogy marad a „vörös ördögöknél”, a spanyol sportlapok újra és újra tényként kezelik, hogy a két csapat már megállapodott egymással, csak nem hozták még nyilvánosságra.

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, a gazdasági válság a klubokra, illetve azok tulajdonosaira is hatással van, így valószínűleg nem nyúlnak majd olyan mélyen a zsebükbe az illetékesek, mint az elmúlt években. Ez alól talán a Manchester City lesz az egyetlen kivétel, ahol az arab milliárdos befektetők semmi pénzt nem sajnálnak a keret megerősítésére. Ezt bizonyítva már az első napokban megszerezték Wayne Bridge-t a Chelsea-től 12 millió fontért. A kívánságlistájuk azonban jóval hosszabb, szerepel rajta Roque Santa Cruz (18 millió fontot adnának a Blackburnnek érte), sőt a Valencia és a nyári Európa-bajnokság sztárja, David Villa is. Nehezíti a helyzetet, hogy őérte a Barcelona is versenybe szállt, valamint a kivásárlási ára is óriási, több mint 30 millió font. Ez azonban nem lehet gond a Citynél, hiszen körülbelül ennyit fizettek Robinhoért is. Az Arsenal az orosz Zenit kiválóságáért, Andrej Arsavinért szállt harcba, míg a manchesteri Carlos Tevezt a Real Madriddal hozták hírbe.

A spanyolországi csapatok sem tétlenkednek, ott a szintén anyagi gondokkal küszködő Valencia sztárjait övezi megkülönböztetett figyelem, azonban a vezetőség kijelentette, hogy sem David Villát, sem David Silvát nem hajlandóak eladni. Persze egy jó ajánlat esetén bármi előfordulhat. A másik nagy felfedezett, Sergio Agüero, az Athletico Madrid fiatal csatára, akit a Barcelona szeretne megvásárolni. Ha igaz a híresztelés, hogy a Manchester City bejelentkezett Samuel Eto’o-ért és Yaya Toure-ért, akkor úgyis csatár után kell nézniük a katalánoknak.

Olaszországban a legnagyobb figyelem most David Beckham milánói kölcsönjátékára irányul, azonban a nagy csapatok itt is készen állnak egy-egy sztár szerződtetésére. A Juventus például Michael Owent nézte ki, aki újabban ontja a gólokat a Newcastle-ban, ha éppen nem sérült.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!