hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Kézilányok lendületben

2005. 12. 13.
Lapzártánkkor a Szlovénia ellen elért döntetlennel továbbra is őrizte veretlenségét női kézilabda-válogatottunk a Szentpéterváron rendezett világbajnokságon. Igaz, a hatcsapatos csoportban eddig jobbára a könnyebbnek tűnő ellenfelekkel találkoztunk – az ausztrálok és a meglepetésre igencsak nehezen legyőzött angolaiak mellett egyedül a szlovénok képviseltek a mieinkhez hasonló játékerőt. Így eddig számunkra feledhetetlen momentum nem sok akadt a vb-n, hacsak nem az, hogy Németh András lányai két világbajnoki csúcsot is felállítottak az ausztrálok elleni mérkőzésen: 57 gólt lőttek, és lefújáskor 48 találatnyi különbséget jelzett az eredményjelző a két csapat között. Az eddigi rekordot Dánia tartotta, amely 1999-ben 37 góllal volt eredményesebb Argentínánál.Jelenet a szlovén meccsből Fotó: MTI

Hogy mennyire fog hiányozni a Szlovénia ellenében vesztett egy pont, az a következő két mérkőzésen, az Eb-győztes norvégokkal, és az őket megverő, de a szlovénoktól vereséget szenvedő dél-koreai válogatottal szemben derül majd ki. Ellenük az eddigieknél mindenképpen megbízhatóbb teljesítményt kellene nyújtaniuk a lányoknak. A Magyar Kézilabda Szövetség hivatalos elvárása az Eb-bronzérmes, ám megfiatalított és átszervezett csapattal szemben a legjobb hat közé jutás – de a nyilatkozatokból úgy tűnik, az igazi teljesítmény egy érmes helyezés lenne a szakvezetők szemében. "Egyet biztosan mondhatok: nyerni megyünk Szentpétervárra! Azt azonban nem ígérhetem meg, hogy ez az aranyérmet is jelenti. Úgy megyünk majd fel a pályára, hogy a végsőkig küzdünk azért, hogy az éppen aktuális mérkőzésünket megnyerjük. Vereség esetén csak akkor nem leszek csalódott, ha úgy jövünk le a pályáról, hogy mindent megtettünk, de az ellenfél jobb volt" – foglalta össze a csapat hozzáállását Görbicz Anita.

A nemes célkitűzések teljesítéséhez azonban a többi csapatnak is lesz egy-két szava. Az esélyesek között ott van a házigazda Oroszország, az olimpiai bajnok Dánia, az Eb-győztes Norvégia és a címvédő, bár megfiatalított francia együttes is.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!