hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A skandinávok vitték el a pálmát

2004. 12. 26.
"Zongoracipelőinknek a döntő pillanatokban nem ment a játék, és ez az egész csapatra átragadt" – értékelte a Heteknek a magyar női kézilabda-válogatott Eb-szereplését Zsiga Gyula mesteredző. A hazai rendezés? kontinensviadalon Kiss Szilárd együttese a harmadik helyet szerezte meg, az aranyat Norvégia nyerte.



Ünneplés a bronzmeccs után. A harmadik hely a jelen pillanatban reális Fotó: Reuters

A problémák az utolsó középdöntőbeli mérkőzésünk második félidejében kezdődtek, amikor Radulovicsék a régi, nem éppen szívderítő "hagyományokat" követve hatgólos előnyt engedtek ki a kezükből a dánok ellen. Boksznyelven szólva az ütés benne maradt a lányokban még másnap is, amikor a magyar kézilabda-történelem talán legnagyobb arányú vereségét (44–29) szenvedtük el a norvégok ellen az elődöntőben. 

(A nem olyan messzi múltban ehhez fogható csak az 1998-as hollandiai Eb-n történt, amikor – mily meglepő – ugyancsak az elődöntőben és szintén a norvégoktól kaptunk ki 28–14-re, vagyis 14 góllal. Tegyük hozzá: azt a csapatot korántsem jegyezték annyira, mint a mostani keretet.) A súlyos trauma után az oroszok legyőzésével vigasztalódtunk a bronzmérkőzésen, amíg a fináléban a norvégok a dánokat győzték le kemény küzdelemben. "Úgy érzem, nem rossz eredmény a harmadik hely, még akkor sem, ha aranyat szerettünk volna nyerni. Be kell látni, hogy az Eb-n két, nálunk kicsit erősebb, jobban összpontosító csapattól kaptunk ki, és nem volt meglepő a norvég–dán döntő végeredménye sem" – nyilatkozta az Eb-t követően Kiss Szilárd szövetségi kapitány, aki lemondott tisztségéről. A jövőben nem húzza fel a címeres mezt Radulovics Bojana, a torna gólkirálynője, valamint Bohus Bea sem.

"Sajnos az történt, amitől tartottam: a skandinávok a gyors támadásaikkal, indításaikkal meg tudtak bennünket fogni – értékelte a magyar csapat szereplését Zsiga Gyula, aki szerint ennek ellenére megmagyarázhatatlan, ami a norvégok ellen történt. – Továbbra is rendkívül rapszodikus a teljesítményünk. Nagyon improvizatív a játékunk, de ha nem megy a zongoracipelőknek, legfőképpen Radulovicsnak és Pálingernek, akkor ez az egész
csapatra átragad" – mondta a mesteredző, aki szerint a látottak alapján reális a harmadik hely, jelen pillanatban Dánia és Norvégia is egyértelműen jobb nálunk. (S. I.)

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!