hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Légiós hírek az Albionból

2004. 11. 08.
Angol lapértesülések szerint a korábban brit szövetségi kapitányként is tevékenykedő Glenn Hoddle a legesélyesebb Gera Zoltán csapatának, a West Bromwich Albionnak edzői posztjára. Elődje, Gary Megson azért került lapátra, mert nem kívánta meghosszabbítani szerződését a klubbal, hanem csak nyárig irányította volna a csapatot.Gera Zoltán jelenleg a "Baggies" házi gólkirálya Fotó: WBA

A Premier League egyik újoncának számító WBA egyelőre nem szerepel túl fényesen az élvonalban: 11 mérkőzésen 8 pontot gyűjtöttek, és ezzel a 17. helyen állnak a 20 csapat között, úgyhogy az utolsó három együttesnek egyformán 7 pontja van. A legutóbbi bajnoki fordulóban hazai pályán 4–1-re kaptak ki a Chelsea-től, egyetlen góljukat Gera Zoltán lőtte, aki így három góllal vezeti a házi góllövő listát. Ezen a mérkőzésen azonban Gary Megson tréner már nem ült a WBA kispadján, hanem eddigi
segédedzője Frank Burrows irányításával szerepelt a "Baggies". Lehetséges utódai között feltűnt egyebek között Sir Bobby Robson, Gordon Strachan, Micky Adams, John Gregory és Gérard Houllier neve is, ám az egyesület vezetői – a hírek szerint – az egykori válogatott középpályás, majd szövetségi kapitány Glenn Hoddle mellett fognak dönteni. Hoddle játékosként Anglia egyik legtechnikásabb labdarúgója volt, ennek ellenére ritkán jutott szóhoz a válogatottban, és edzőként sem ért el eddig nagy sikereket. Korábban a Southamptonnál és a Tottenham Hotspurnél dolgozott, és volt egy időben az angol válogatott szakvezetője is. 1998-ban a világbajnoki nyolcaddöntőig vezette a szigetországiakat, de ennél mélyebb nyomokat hagyott maga után a mozgássérülteket bántó kijelentéseivel, amelyek miatt akkor menesztették. 

Ha valóban megköttetik az egyezség az új szakvezető évi egymillió fontos fizetést vehet majd fel. (Az alkudozás még folyik, eredmény lapzártánk után lesz.) 

Az ügy további érdekessége, hogy a 13 hónapi munkanélküliség után a tréner szombaton éppen egykori együttese, a Southampton ellen ülhetne újra kispadra.

A másik magyarokat foglalkoztató együttesben, a Crystal Palace-ban szereplő Torghelle Sándor is gólt lőtt Angliában, mégpedig a Charlton elleni Liga kupa-meccsen, találata után azonban kiállították. A magyar csatár a piros lap miatt nem játszhatott a hétvégi, Birmingham elleni Premier League-meccsen, ám a tartalékcsapatban pályára lépett, és újfent összegyűjtött két sárga lapot. Együttese amúgy 3–1-re nyert, és a tartalékok 15 csapatos "déli táblázatán" a negyedik helyet foglalja el. Csapattársa, Király Gábor a kapuban remekel. Angol vélemények szerint sok pontot mentett már meg csapatának. A "kristálypalota" lassan már az angol középmezőnybe küzdi fel magát.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!