hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Lakat alatt az olimpikon
Farkas Péter ártatlannak vallja magát

2004. 10. 25.
Társaival együtt előzetes letartóztatásba helyezték Farkas Péter, egykoron Barcelonában olimpiai bajnokságot nyerő birkózót, miután édesanyja tulajdonában álló ingatlan melléképületében 50 millió forint érték? vadkender ültetvényre bukkantak a rendőrök. A harminchat éves egykori sportolót azzal gyanúsítják, hogy testvérével, és egy harmadik személlyel közösen ipari méretekben termesztette a tiltott növényt.



Pizzériája előtt fogták el a menekülő olimpiai bajnokot Fotó: MTI

A rendőrségi tájékoztatás szerint a hónapokig tartó, operatív adatgyűjtése során került a nyomozók látókörébe Farkas Péter és öccse, Károly, valamint egy harmadik férfi, bizonyos N. Pál, akik a gyanú szerint egy XVII. kerületi családi házban – amely egyébként a Farkas testvérek édesanyjának tulajdona –, vadkendertermesztéssel foglalkoztak. A múlt heti rajtaütés során a Budapesti Rendőr-főkapitányság kábítószer-felderítő egysége a helyszínen elfogta Farkas Károlyt és N. Pált, az egykori olimpiai bajnok, Péter viszont a ház felé tartva észlelte a rendőri akciót és elmenekült. Később újpalotai pizzériája előtt fogták el.

A rendőrök 4-5 ezer tő vadkendert találtak a ház 150 négyzetméteres melléképületében, amely egy több millió forint érték? szellőző-, párologtató- és speciális világítóberendezéssel volt felszerelve. A növények között palántát és másfél méteres kifejlett példányokat egyaránt találtak, mint ahogyan – valószínűleg szállításra előkészített – szárított
marihuanát is. Mivel a vadkendert havonta többször lehet szüretelni, a számítások szerint évi 100 milliós haszonra is szert tehettek a termesztők. Ekkora tétel vadkenderrel egyébként még nem találkoztak a rendőrök, akik szerint az akcióval egy nagy droghálózat felszámolását kezdték meg. Farkas Péter elfogásakor azt állította, hogy nem tudott arról, mi folyik a családi ház melléképületében, ő csak kislányai papagájait járt etetni az épületbe.

Részben erre alapozza ügyfele védelmét Magyar György, az olimpikon ügyvédje is. Mint lapunknak elmondta, nem tartja bizonyító erej? információnak azt, hogy védence néhányszor megfordult abban a családi ingatlanban állatokat etetni, ahol az ő tudta nélkül egyébként vadkendertermesztés folyt. "Farkas Péter már az ügy kezdetén határozottan kijelentette, hogy a történtekhez neki semmi köze. Ugyanakkor tudomásul veszi az előzetes letartóztatást, tudja, hogy ebben az ügyben ő tisztázódni fog, de ehhez idő kell" – fogalmazott Magyar György. Azzal kapcsolatban, hogy a rendőrség minden
bizonnyal rendelkezik operatív információkkal Farkas Péter tevékenységét illetően, az ügyvéd elmondta, ha vannak ilyen jelleg? bizonyítékok, akkor az a bíróság előtt ki fog derülni. "Ismerősei, barátai szerint ügyfelem mindig is távol tartotta magát az alkoholtól és a drogtól. Ráadásul tagja volt az Olimpiai Bajnokok Drogellenes Ligájának is" – tette hozzá. 

Amennyiben a bíróság bűnösnek találja Farkas Pétert, súlyosabb esetben akár 10-15 éves szabadságvesztésre is számíthat.

Nyakamat rá, hogy ártatlan

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!