hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A végén jött a paradicsomleves

2004. 11. 01.
Az angol labdarúgó-szövetség (FA) fegyelmi bizottsága vizsgálatsorozatot indít a hét végi, Manchester United – Arsenal rangadón tapasztalt sportszerűtlenségek miatt. Mint ismeretes, az "ágyúsok" negyvenkilenc veretlenül lejátszott bajnoki mérkőzés után találtak legyőzőre az Old Traffordon.Sir Alex Ferguson Fotó: Reuters

A vereség ellenére továbbra is listavezető londoniak vezetőedzője, Arsene Wenger, Mike Riley bíró becsmérlése miatt ülhet a vádlottak padjára. Wenger leginkább azt kifogásolta, hogy az első félidőben nem állította ki az ellenféltől Ruud van Nistelrooyt, amikor a holland támadó durván és szándékosan letalpalta a szerelni igyekvő Ashley Cole-t. A videofelvételek alapján bebizonyosodott, hogy Nistelrooy szándékosan szabálytalankodott, így meg is kapta a három mérkőzésről való eltiltását. A gall tréner az első gólt eredményező tizenegyes jogosságát is kifogásolta. A felvételeken tisztán látszott, Campbell hozzá sem ért Rooneyhoz, amit még az érintett is elismert a találkozó után. Riley, aki a meccs hajrájában viszont nem adott meg egy jogos büntetőt a Manchester javára (Cole a büntetőterületen belül lerántotta Cristiano Ronaldót), az elmúlt évek statisztikái szerint hétszer vezetett a MU-nak és hét tizenegyest adott a vörös ördögöknek, nem egy meccset eldöntve ezzel. 

A fegyelmi bizottság azt is vizsgálja, hogy az Arsenal játékosai az öltözőfolyosón inzultálták Alex Fergusont, a vendégek edzőjét. Pizzával, szendvicsekkel és állítólag egy tányér paradicsomlevessel is megdobták a világ legeredményesebb labdarúgóedzőjét. Sir Alex az öltözőfolyosón keveredett vitába Wengerrel, aki a bíró ténykedése miatt magából kikelve ordítozni kezdett Fergie-vel.

A játékosok, akik eddig öltözőjükben fogyasztották meccs utáni elemózsiájukat, ekkor indítottak támadást az idős sportember ruházata ellen. Ferguson ingét és zakóját leves és paradicsomdarabok borították, de ő megőrizte nyugalmát, sőt, jót nevetett a történteken. A biztonsági szolgálat közbelépése akadályozta meg a botrányos események folytatását, amelyhez hasonlót évtizedek óta nem jegyeztek fel a Manchester háza táján. 

Az esetről értesülve a MU keddi Liga-kupa ellenfelének, a Crewe Alexandrának vezetősége biztos, ami biztos megváltoztatta a reprezentációs menüt. A vörös ördögök 3-0-ra nyertek, pizza és leves helyett, szendvicset kaptak a két csapat játékosai. (VJ)

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!