hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Sport és luxus
Bemutató: BMW 645 Ci

2003. 11. 17.
Amióta Chris Bangle formatervező átigazolt a BMW-hez, megújult a márka arculata, ezt először két éve, a 7-es sorozat bemutatásakor tapasztalhattuk. Az új szemlélet átformálta a márka összes modelljét, a megszokott konzervatív formát felváltotta egy izgalmasabb dizájn.

Az idén szeptemberben, a frankfurti autókiállításon bemutatott luxuskupéra az egy hónappal ezelőtt bemutatott Budapesti Autószalonon is rácsodálkozhattunk, melynek harmonikus külseje egyszerre elegáns és sportos. A 645 Ci szokatlan méreteivel is kitűnik, 18 centiméter híján öt méter hosszú, 185 centiméter széles, míg magassága csupán 137 centiméter. Ennek ellenére önsúlya csak 16 mázsa, mivel az eddig acélból készült szerkezeti elemek helyett túlnyomó többségben már alumíniumot alkalmaztak. Az autóban nem "egyterűs" a beszállás, de ha már leültünk, az ülésben nagyon passzentosan érezzük magunkat. A bajor autógyár tradíciójához hűen a beltér esztétikuma mellett annak praktikusságára is nagy hangsúlyt fektettek. A legfontosabb kezelő szervek a kormánykeréken vagy annak közvetlen közelében kaptak helyet, amire szükség is van, hisz 333 lóerő kordában tartása közben nincs idő a műszerfalon matatni. A 4,4 literes V8-as motor 5,6 mp alatt képes felgyorsítani az autót 100 km/h sebességre.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!