hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Celladam érkezett a Fotex helyére
Új tulajdonosnál a Fradi

2003. 12. 01.
Az FTC kedden délelőtt megtartott közgyűlése után bejelentették, hogy a jövőben Kovács Ádám és a Celladam-csoport lesz a zöld-fehérek új tulajdonosa.

A cég három esztendőn keresztül évi 400 millió forinttal szponzorálja a Ferencvárost, majd ezt követően további 300 millió kifizetésével az egyesület tulajdonosává válik. Az
ftc.hu-n megjelent közlemény szerint az eddigi tulajdonos Fotex Rt. a továbbiakban csak azon jogok felett rendelkezik, amelyek a labdarúgó vállalkozások piacán nem számítanak általánosnak. Ezek például: a Fradi TV, a 100% Fradi-újság, valamint a Fradi Sör és whisky. Az FTC Rt. rendelkezik a nemzetközi mérkőzések vagyonérték? jogaival, valamint azon hazai mérkőzések közvetítési jogával, melyeket az MLSZ vagy az MLL már korábban centralizált. Várszegi Gábor cége három esztendőn át évi 100 millió forintot fizet az FTC-nek, ellentételezésként pedig a reklámfelületek tíz százalékára tart igényt.

Az FTC közgyűlése elfogadta a Fotexről szóló szerződést, mint ahogy a Celladam belépését is támogatóként. Kovács, aki a Celladam Vállalkozói Csoport révén az FTC Rt. új támogatója, majd tulajdonosa lesz, az MTI-nek azt nyilatkozta, akkor döntötte el, hogy segít a Ferencvárosnak, amikor hat pontot levontak az együttestől. Ha nincs ez az ügy, akkor biztosan nem száll be a labdarúgásba, véleménye szerint nagy kudarc lenne, ha a vállalkozás nem lenne legalább nullszaldós.

A cégcsoport révén a Ferencvárosi Torna Club a közeljövőben 120 millió forintos tőkeemelést hajt végre az FTC Rt-ben, majd 2004 első három hónapjában 60-60 millió forintos tőkeemelést hajt végre havonta. A Celladam-cégcsoport azt is vállalja, hogy az elkövetkező három évben évente 200 millió forinttal egészíti ki az rt. költségvetését, ha az veszteséget termelne.

Az FTC Rt. új igazgatósága 15 napon belül alakul meg, és a futballszakosztály vezetését érintő személyi kérdések is napirendre kerülnek.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!