hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Oroszország ünnepelhetett
29. női kosárlabda Európa-bajnokság

2003. 10. 06.
Kezdjük talán a rossz hírrel, Magyarország nem egészen fényes szerepléssel a tizedik helyet szerezte meg a kosarasok női kontinensviadalán. Rátgéber László és csapata két sporttörténelmi tettet is véghez vitt ugyan, de ez nem segített. 

A női kosárválogatott fennállása óta nem kapott még ki Belgiumtól és Görögországtól. Utóbbiaktól elszenvedett vereség kétszeresen is fájdalmas, hiszen a kilencedik hely volt a tét – bőven elég lett volna egy történelmi mélypont és a kilencedik hely, de a játék már csak ilyen. Azért volt szép kosárlabda is. Az első három helyért folytatott küzdelem tétje az olimpia volt. A címvédő franciák ötödik helye kisebbfajta meglepetés – de hivatalosan ők is ott lesznek a jövő évi világeseményen. A sokat érő bronzéremnek a spanyolok örülhettek, az ellenfél lengyelek szó szerint elsiratták a lehetőséget a végén. A döntőben Csehország és Oroszország találkozott. Izgalmas viadal végén az oroszok vihették haza az aranyakat. 

A görög EB egyik nagy kérdése, hogyan lehetne olyan kontinensviadalt rendezni, ahol a lelátók is megtelnek – tegyük hozzá, a mediterrán vidékeken. Tény, hellén ember nem megy olyan meccsre, ahol nem sajátjai vannak a pályán, így ha nem jut a döntőig a csapat, akkor csak a helyosztón lesz telt ház. Az egyik lehetőség, hogy jobb infrastruktúrával rendelkező helyekre vinni a mérkőzéseket, így más nemzet szurkolói is elmernének menni a találkozókra. A másik lehetőség, biztosítani, hogy a rendező jusson el a döntőig. Az utóbbi némileg abszurd, de akkor Magyarországnak is lenne értelme versenybe szállni egy kontinensviadal megrendezéséért. (mlg)

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!