hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Szuper a St. Louisban játszhatja a Bluest
Észak-amerikai profi jégkorong liga – NHL

2003. 09. 15.
Szuper Levente plusz egyéves szerződést kötött az észak-amerikai profi jégkorongligában szereplő St. Louis Blueszal. Az amerikai klub így már öt kapust foglalkoztat, s a hétfőn kezdődő edzőtábor ideje alatt, melynek végén csak a két legjobb marad ott az október nyolcadikán rajtoló alapszakaszra, a többiek a tartalékgárdához, az AHL-ben érdekelt Worchester IceCatshez kerülnek.

Szupernek olyan riválisokkal szemben kell bizonyítani képességeit, mint a Detroit Red Wingsszel 1997-ben és 1998-ban Stanley-kupagyőztes Chris Osgood, a rutinos Brent Johnson, hogy a Bluesnál kezdhesse a szezont.

A válogatott hálóőr felkészült a harcra, bár az AHL-ben való szereplésre nagyobb az esélye. A szezon során előfordulhat sérülés vagy nyenge teljesítmény, és akkor eljön majd az ő ideje. Szuper az elmúlt három idényben a Calgary Flames alkalmazottja volt, összesen tízszer nevezték NHL-mérkőzésre, de eddig csak felkészülési találkozókon jutott szóhoz. Több NHL-es csapattal folytatott megbeszéléseket, míg végül a Blueszal egyezett meg. 

A St. Louis 1980 óta mindig résztvevője a rájátszásnak, de még sohasem nyert Stanley-kupát. Az 1967-es alapítás utáni első három évben ugyan döntőt játszhatott a gárda, de
mindannyiszor elbukta a finálét.

Jelenleg olyan hírességek lépnek jégre a Bluesban, mint a tizenegyszeres All Star-válogatott Al MacInnis, a 2000-es idény legjobb játékosának választott Chris Pronger, valamint Keith Tkachuk, Doug Weight és a szlovák Pavol Demitra.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!