hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Elárulta, hogy lőttek a GP-nek
Ecclestone-t beugratta egy kanadai rádió

2003. 08. 18.
Bernie Ecclestone-t beugratta egy tréfás kedv? kanadai rádióállomás, amelynek egyik munkatársa telefonon felhívta őt, és a miniszterelnöknek adva ki magát választ követelt a montreali verseny jövőjével kapcsolatos kérdésekre. Ecclestone bedőlt, és elárulta, hogy valóban törölte a Kanadai GP-t.



Bernie Ecclestone. Halló, miniszterelnök úr? Fotó: DPPI

Miközben a világ várakozásteljesen és kissé tanácstalanul figyeli, hogy alakul a Kanadai Nagydíj jövője egy helyi rádióállomásnak szellemes, bár etikailag kifogásolható módon sikerült választ kicsikarnia Bernie Ecclestone-tól.

Miután a montreali Circuit Gilles Villeneuve igazgatója múlt csütörtökön azt állította, a FOM (Formula One Management) levélben közölte vele, hogy a Kanadai GP nem fog szerepelni a 2004-es versenynaptárban, Ecclestone gyorsan cáfolta, hogy döntött a futam sorsáról. Ám a CKOI rádió egyik munkatársa, egy DJ kedden felhívta Ecclestone-t telefonon, s a kanadai miniszterelnöknek adva ki magát választ követelt tőle a helyi gazdaság szempontjából fontos verseny jövőjével kapcsolatos kérdésekre. 

Ecclestone – tudtán kívül egyenes adásban – így felelt: "Az évek során nagyszer? kapcsolatot alakítottunk ki (Kanadával), és reméltem, hogy sikerül továbbra is felmentést kapnunk (a dohányreklám-tilalom alól). Amikor kiderült, hogy mégsem történt így, természetesen szörnyen nehéz helyzetbe kerültünk. Higgyen nekem, nem zsarolni akarjuk Önöket. Éppen elég ország akar versenyt rendezni, úgyhogy erre semmi szükségünk. Imádjuk Kanadát, imádjuk Montrealt – mindenki elégedett volt. De mindig igyekszünk tiszteletben tartani a megállapodásainkat." 

Márpedig a Forma–1 négy élcsapata közül háromnak – a Ferrarinak, a McLarennek és a Renault-nak – a dohányipari cégek közül kerül ki a névadó szponzora, s 2003. október 1-jén lejár az a hat évre szóló haladék, amely mentesítette a világbajnoki sorozatot a Kanadában 1997-ben elfogadott dohányreklám-tilalom hatálya alól. 

Ecclestone higgadtan elmagyarázta, hogy a szponzori támogatás elvesztésétől félve a csapatok csak néhány nagydíjon indulhatnak cigarettareklámok nélkül, majd udvariasan afelől érdeklődött, a felmentést Kanada nem hosszabbítaná-e meg. Miután a nagydíj jövőjéről kifaggatta Ecclestone-t, az ál-miniszterelnök azt állította, hogy leköszönése után szeretne a Forma–1-ben elhelyezkedni, amire az áldozat így válaszolt: "Ez talán jól jönne, hiszen Észak-Amerikában úgysem állunk elég erős lábakon." 

Az említett DJ, jobban mondva kettő – Sebastien Trudel és Marc-Antoine Au-dette – jól ismertek Kanadában hasonló tréfáik miatt. Korábban már olyan hírességeket sikerült beugratniuk, mint Jacques Villeneuve, Britney Spears, Celine Dion, sőt, a Microsoft vezérigazgatóját, Bill Gatest is. (RTL)

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!