hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Abramovics nagy halat fogott
Repkedő milliók: Verón is a Stamford Bridge-re költözött

2003. 08. 11.
Roman Abramovics, a Chelsea orosz tulajdonosa eddig sem sajnálta a pénzt, hogy új játékosokkal megerősítse a Bajnokok Ligájában induló kékek keretét.



Verónnal a Chelsea sokat erősödhet Fotó: Reuters

A nyár folyamán Damien Duff 17 millió fontért érkezett a Blackburn Roverstől, Geremi 7 millióért a Realtól, Wayne Bridge ugyancsak 7 millióért a Southamptontól, a West Hamtól Glen Johnson 6 millióért és Joe Cole 6.6 millióért írt alá, ami összesen 58 millió font. 

Az igazi nagy fogás ezek után következett. A Manchester United szerdán reggel megerősítette: argentin válogatott középpályása, Juan Sebastian Verón 15 

millió font ellenében a Stamford Bridge-en folytatja. A későbbiek során további 2.5 millió fontot kap a Manchester, ha a Chelsea jó eredményeket ér el az argentin teljesítményének köszönhetően. Verón, aki négy évre szerződik Londonba, még 2001 júliusában a római Laziotól érkezett az Old Traffordra 28,1 millió fontért. 

A Tottenham Hotspur 3.5 millió fontot fizetett ki Frédéric Kanouté-ért a West Ham francia csatáráért. Kanoute, Hélder Postiga és Bobby Zamora után a harmadik támadó, akit rövid időn belül szerződtetett Glenn Hoddle, a Spurs trénere. A West Ham a pénz mellett Matthew Ethering-tont is az Upton Parkba költöztetheti. 

A Southampton és a Sunderland közt is megállapodás született Kevin Phillips ügyében. Az angol válogatott csatára 3 millió fontos vételár ellenében igazolhat a "szentekhez". 

Az Arsenal menedzsere Arséne Wenger eddig is híres volt arról, hogy olcsón vásárolt meg fiatal tehetségeket, akiknek értéke később óriásira nőtt. A legújabb szerzemény Gael Clichy, a Cannes tizennyolc éves védője, akiért csak 250 ezer fontot "csengetett" ki Wenger. 

Roy Makaay, a Deportivo La Coruna huszonnyolc éves holland támadója a német SID hírügynökség szerint 17.7 millió euróért négy évre a Bayern München együtteséhez szerződött. Az összeg müncheni átigazolási rekord; a megfontolt gazdálkodásukról híres bajorok még egyetlen játékosért sem fizettek ennyit (a holland minden idők második legdrágább Bundesliga-igazolása, az első a dortmundi brazil Marcio Amoroso 25.6 millió euróval). Makaay, aki az elmúlt szezonban 29 találatával nemcsak spanyol, hanem európai gólkirály is lett, már szombaton, a Hannover elleni bajnokin pályára léphet.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!