hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Ronaldinho: irány Manchester?
A Madrid lemondott a brazil világklasszisról

2003. 07. 14.
David Beckham madridi szerződése után nem értek véget az átigazolási herce-hurcák. Ronaldinho jövője lapzártánkig még bizonytalan, ugyanakkor erősített a Roma, és a Liverpool is egy nyerő üzletre készül. A Real Madrid megszerzett egy tehetséges argentin bekket, Gabriel Militót, míg a Chelsea-nél feltűnt Roman Abramovics, az orosz petróleummilliárdos, aki olyan "játékosbevásárlást" tervez, amelyet még Florentino Perez, a Real bőkez? elnöke is megirigyelhet.A Madrid idén nem vesz több klasszist, így Ronaldinho hamarosan akár a Manchester United szerződését is aláírhatja Fotó: Reuters

Kezdjük Ronaldinhóval. A brazil zsenit illetően napról napra ellentmondásos nyilatkozatok látnak napvilágot. A legfrissebb hírek szerint a Chelsea után a Real Madrid is kiszállt a csatár aláírásáért folyó küzdelemből, így a Paris Saint-Germaintől elköszönő csillag valószínűleg a Manchester United játékosa lesz a következő idényben. Ronaldinhónak heti 100 ezer fontos alapfizetést ígér az angol bajnok, valamint az ügyeletes sztárnak kijáró, korábban Eric Cantona és David Beckham által is viselt hetes mezt.

A Real Madrid mégsem zárta üres kézzel az elmúlt hetet. Gabriel Milito, Argentína egyik, ha nem a legnagyobb "középhátvéd-ígérete" négy évre írt alá a spanyol bajnokhoz. A huszonkét éves bekkért csupán 3 millió eurót fizetett a Madrid az argentin Independientének, Milito feladata a kiebrudalt Fernando Hierro pótlása lesz.

"Fantasztikus igazolás. Félelmetes, ahogyan a labdával bánik, ezenkívül gyors, erős és igazi harcos" – nyilatkozta Carlos Queiroz, a Real frissen kinevezett trénere.

Szintén a madridiakhoz kapcsolódó hír, hogy Uli Hoeness, a Bayern München sportigazgatója "majomparádénak" nevezte Beckham leigazolását.

A Real riválisa, a Barcelona is erősített a héten. A katalánok a kapus Rüstü Recber után megszerezték az AS Monaco mexikói válogatott védőjét, Rafael Marquezt és a Sporting Lisboa tizenkilenc éves labdarúgóját, Ricardo Quaresmát, akit a szakemberek az új Figónak tartanak.

Nagyszer? vételnek ígérkezik az olasz AS Roma számára Christian Chivu szerződtetése (kb. 18 millió euróért). A fiatal román középhátvéd közönségkedvenc volt előző klubjában az Ajaxban, és ő volt Fabio Capello edző elsőszámú kiszemeltje is. Nem csoda, hogy Capello az üzlet nyélbeütése után a fellegekben járt: "Chivu állt a kivánságlistám élén. Vele a védelmünk már teljesnek és versenyképesnek nevezhető. Maradéktalanul boldog vagyok, hogy tagja lett csapatunknak, a védelem tengelyét Walter Samuellel alkotják majd" – nyilatkozta az elégedett tréner.

A héten nagy hal akadhat a Liverpool horgára is. A riválisok (Manchester United, Arsenal) által is megkörnyékezett ausztrál cselgép, Harry Kewell úgy nyilatkozott: öt évre az Anfield Roadra igazol. A Leeds United részéről azonban másképp látják a helyzetet: szerintük Kewell a Leeds játékosa, és az is marad.

Nagybevásárlásra készül a Chelsea. Roman Abramovics Oroszország második leggazdagabb embere a múlt hét közepén vásárolta meg a Chelsea-t, és rögtön hozzálátott a csapat megerősítéséhez. Első lépésben 78 millió eurót (!) kínált Thierry Henry-ért az Arsenalnak, ám az ágyúsok semmi pénzért nem válnának meg francia gólzsákjuktól. Henry nem jön, ám kiszemeltekben (na, és persze pénzben) nincs hiány: jöhetne Rivaldo, Andrij Sevcsenko, Alessandro Nesta, Christian Vieri, edzőnek pedig Fabio Capellót szeretné megszerezni Abramovics, akinek a jelenlegi tréner (aki mellesleg szintén olasz), Claudio Ranieri már üzent is: nem szeretné, ha a tulajdonos beleszólna szakmai dolgokba. Senki sem lepődne meg, ha Ranierit hamarosan elmozdítanák a kispadról.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!