hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Federer, a tenisz új csillaga

2003. 07. 14.
Wimbledoni győzelmének köszönhetően a svájci Roger Federer átvette a vezetést a férfi teniszezők idei eredményeit figyelembe vevő ATP Race pontversenyben, s a hagyományos világranglistán is feljött a harmadik helyre, ez pályafutása legjobbja.A wimbledoni győztesek: Roger Federer és Serena Williams. Ivan Lendl szerint Federer az utóbbi évtized legnagyobb tenisz-tehetsége Fotó: Reuters

"Csodálatos érzés, hogy én vagyok az első svájci győztes a férfiak között Wimbledonban. Gyerekként sokszor tréfálkoztam azzal, hogy egyszer wimbledoni bajnok leszek, s lám sikerült!" – nyilatkozta Federer.

Vasárnapi ellenfele, az ausztrál Mark Philippoussis az előbbi listán 26 helyet javított, s már a nyolcadik pozíciót foglalja el. Honfitársa, a londoni Grand Slam-tornán címvédőként már az első körben búcsúzó Lleyton Hewitt a hagyományos lajstromban három helyet visszacsúszott, jelenleg az ötödik, ilyen
rosszul 2001 augusztusa óta nem állt. A legjobb magyar, Sávolt Attila az ATP Race-ben 91., a hagyományos világranglistán pedig a 103.

A vasárnap befejeződött torna nem hozott változást a női világranglista élcsoportjában, továbbra is a Londonban diadalmaskodó amerikai Serena Williams vezet két belga riválisa, Kim Clijsters és Justine Henin-Hardenne előtt.

Mandula Petra – hét pozíciót javítva – az 50. helyen áll, míg a füvespályás Grand Slam-tornán a legjobb 32 közé jutott Kapros Anikó 80 (!) helyet ugrott előre, s így jelenleg a 124.

Mandula – miután az osztrák Patricia Wartusch oldalán a negyeddöntőig menetelt – párosban is javított, a legfrissebb rangsorban a 15. helyen áll, éppen a legendás amerikai Martina Navratilova után.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!