hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A Westel és az MKB is elhagyhatja a süllyedő hajót
FTC: Várszegi Gábor nem fél a pereskedéstől

2003. 07. 21.
Még mindig nincs végleges döntés a Fotex és a Ferencváros elnöksége között, a szerdai megbeszélést követően Várszegi Gábor megerősítette távozási szándékát. A másik két jelentős szponzor, az MKB és a Westel is fontolgatja ezt.Sugár András (Westel) és Várszegi Gábor (Fotex) cégei a Ferencváros elhagyására készülnek Fotó: MTI

A Fotex-birodalom első embere június elején szóban közölte Furulyás Jánossal, a Fradi elnökével, hogy szeretné felbontani a két éve kötött adásvételi szerződést – Várszegi akkor 2,4 milliárd forintért megvásárolta a klub többségi tulajdonát. Eddig kétszer hatszázmillió forintot fizetett az FTC-nek, a következő részlet hétfőn lenne esedékes, ám az utolsó két részletet nem kívánja kifizetni. Az üzletember megteheti, hogy nem fizet, de akkor évekig húzódható pereskedés kezdődhet, amit hiába nyerne meg a Fradi, ha addigra jó néhány szakosztálya tönkremenne. A labdarúgó részvénytársaság a részvényeit ugyanis a per ideje alatt nem teheti pénzzé, máshonnan meg nem juthat bevételhez az egyesület és a labdarúgócsapat. Várszegi Gábor kijelentette: nem fél a pertől, mert az FTC-nek az UFA-val kötött szerződése miatt 215 millió forint kár érte őt. 

Az FTC elnöksége péntek délelőtt tíz órai kezdettel vitatja meg Várszegi javaslatait a válás lebonyolítására. A három lehetséges alternatíva a következő:

Várszegi ingyen visszaadja az általa birtokolt 80 százalékos részvénycsomagot, viszont a jövőben egyetlen fillért sem fizet a Fradinak.

A labdarúgó szakosztály kivételével, biztosít 130 millió forintot a szakosztályok életben maradására, ezért viszont bizonyos százalékot kér magának.

Megemelik az alaptőkét, ennek 51 százaléka maradna Várszegié, 29 százaléka a Fradié, és a fennmaradó 20 százalékra kellene befektetőt keresni.

Az elnökség a döntését legkésőbb július 21-éig eljuttatja a Fotex tulajdonosához.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!