hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Játszd újra, Ronaldo

2002. 12. 09.
Aligha ünnepelhette volna szebben századik születésnapját a Real Madrid: a Bajnokok Ligája és az európai Szuperkupa után a "királyiak" a klubvilágkupa trófeát is begyűjtötték, miután a Japánban rendezett összecsapáson 2–0-ra legyőzték a paraguayi Olimpia Asunción együttesét.Ronaldo gólöröme Jokohamában. Déjà vu Fotó: Reuters

Ronaldo és Roberto Carlos vélhetően örökre szívébe zárta Jokohama városát. A Madrid két brazil sztárja öt hónapja a vb-döntő után is itt ünnepelhetett. Mint akkor, a mostani győzelemben is elévülhetetlen érdemei voltak Ronaldónak, aki gyors góljával – a tizenharmadik percben talált be, utána Gutinak csak be kellett biztosítania a sikert a nyolcvannegyedikben – hamar megadta az alaphangot. Remélhetőleg a huszonhat éves fenomén következő villanására nem kell újabb fél évet várni… Mert való igaz, mint ahogy az UEFA honlapjának szakírója fogalmazott, hogy "Ronaldónak a Real Madridnál töltött eddigi három hónapja nemigen szólt másról, mint térdsérüléséről, három gólról, illetve sorozatos megbetegedéseiről". Bár lehet, hogy csupán az a probléma, hogy a Real nem mindig Jokohamában játszik. "Ez a stadion a világbajnokságon és most is szerencsét hozott nekem" – örvendezett Ronaldo, aki kijelentette: már teljesen jól van, és képes hasonló teljesítményt nyújtani a továbbiakban is.

A Real Madrid ezzel a győzelemmel – 1960 és 1998 után – harmadszorra nyerte meg Dél-Amerika és Európa legjobb klubjainak csatáját. Ezzel a teljesítménnyel a csapat felzárkózott a szintén háromszori kupagyőztes uruguayi Penarolhoz és a Nacionalhoz, illetve az olasz AC Milanhoz. Az eddigi 42 döntő során egyébként 21-21 dél-amerikai, illetve európai siker született. 

A spanyol bajknokságban (és a Bajnokok Ligájában) nem éppen brillírozó – jelenleg a nyolcadik helyen tanyázó – "királyi gárda" mestere, Del Bosque őszintén mondhatta a győzelem után: "Remélem, az itt mutatott formánk további győzelmekhez segít majd bennünket. Bizakodó vagyok a jövőt illetően: azon leszünk, hogy újra a szezon eleji játékunkat produkáljuk."

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!