hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Ezüstérem 22 év után
Sakkolimpia

2002. 11. 18.
Hárman az ezüstcsapatból: Lékó Péter, Polgár Judit és Almási Zoltán Fotó: MTI

Bravúros szerepléssel a címvédő orosz csapat mögött második helyen végzett a magyar férfiválogatott a bledi sakkolimpián. Lékó Péterék tizenegyszer győztesen álltak fel az asztaltól, és emellett két döntetlent is játszottak. Mindössze egy vereséget szenvedtek Csehországgal szemben, így egy ponttal maradtak el Kaszparovék mögött, akiket viszont a mieink győztek le. Az ezüstérmes csapatban helyet kapott a női világranglistát évek óta vezető Polgár Judit is. A tizennégy forduló ötvenhat partijából csak egy alkalommal kaptak ki, míg húsz összecsapás végződött úgy, hogy a teljes egy pontot sikerült megszerezniük. Az egész világbajnokság mezőnyét tekintve az egyik legfiatalabb átlagéletkorú magyar csapat 22 év után állhatott ismét a sakkolimpia dobogójára. Női válogatottunk – a roppant erős mezőnyben – a bravúrosnak nevezhető ötödik helyet szerezte meg.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!