hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Debrecenbe kéne menni
Tornász-vb

2002. 11. 25.
Magyarország ad otthont a 36. Tornász Világbajnokságnak. A mieink – elsősorban Csollány Szilveszter – hazai körülmények között törhetik meg a ránk nézve kedvezőtlen vb-sorozatot: Ónodi Henrietta 1992-es aranya óta nem állt magyar a dobogó tetején. Látványos gyakorlatokban nem lesz hiány Fotó: MTI

A vb-nek eredetileg Budapest adott volna otthont, azonban a Budapest Sportcsarnok leégése kis híján meghiúsította a magyar rendezést. A nemzetközi szövetség vezetőit azonban tavaly novemberben sikerült rábírni, hogy a versenyt Debrecenbe költöztessék. Ehhez persze kellett a honi politika jóakarata, ugyanis a helyszínként szolgáló Főnix csarnok akkor még nem létezett. A négy és fél milliárd forintos létesítmény állami forrásból alig nyolc hónap alatt épült fel, és jelenleg Magyarország legnagyobb fedett rendezvénycsarnoka.

Ami magát a versenyt illeti: az 1992-es párizsi és az 1996-os San Juan-i után ez a harmadik szerenkénti vb. Az elnevezés azt jelenti, hogy sem csapatban, sem egyéni összetettben nem hirdetnek bajnokot, csupán a hat férfi és a négy női szeren osztanak érmeket. Debrecenben 57 ország 198 férfi és 94 női tornásza méri össze erejét. A sportvezetők szerint a magyarok közül elsősorban Csollány Szileveszter-re, olimpiai gyűr?-aranyérmesünkre érdemes odafigyelni, akinek vb-ezüstből már öt darab is van a vitrénjében, a dobogó legfelső fokára azonban még nem állhatott fel. Rajta kívül Gál Róbert talajon és ugrásban, Fekete Levente lólengésben és gyűrűn lehet ott a legjobb nyolc között. Hölgyeink a várakozások szerint Debrecenben sajnos csak tapasztalattal gazdagodhatnak, tőlük már az is jelentős eredménynek számítana, ha a középdöntőbe jutnának. A döntőkre szombaton és vasárnap kerül sor, az eseményt a Magyar Televízió kettes csatornája közvetíti. (S. I.)


Vb-történelem

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!