hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Tovább tart-e a Lakers uralma?

2002. 11. 03.
Szerda hajnalban megkezdődtek az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság küzdelmei. Ahogy azt az elmúlt években megszokhattuk, az egyesületek a nyári játékospiacon alaposan bevásároltak a nagy cél, a bajnoki cím megszerzése érdekében. A Chicago aranykorszaka óta a keleti csapatoknak nem termett sok babér, mivel a Nyugat bajnoka, a Los Angeles Lakers immáron három éve egyeduralkodó az NBA-ben. A jobb szereplés ürügyén az idei döntős New Jersey Nets, a tavalyi döntős Philadephia 76ers gárdájával bocsátkozott csereberébe. A Philly megkapta a nagy tehetségként számon tartott Keith Van Hornt, és visszatért Tedd MacCulloch is, akik az első számú sztár, Allen Iverson vezetésével újra a döntőbe vihetik a Sixerst. A kongói veterán Dikembe Mutobea és az irányító Cris Child érkeztek ellenértékként Jerseybe. 



O\'Neal, a Lakers sikerkovácsa Fotó: Reuters

A négyszer is a legjobb védekező játékosnak választott Mutombo Jason Kidd és Kenyon Martin társaként sokat tehet a további sikeres szereplésért. Atlantában is nagy terveket szövögetnek. Elengedték a horvát Toni Kukocot a Milwaukee-hoz, de helyette megkapták a "Nagy Kutyát", Glenn Robinsont. A "Big Dog" olyan pazar játékosokkal együtt, mint Theo Ratliff, Shareef Abdul-Rahim és a hátvéd Dan Dickon, idén alaposan felboríthatják a papírformát. 

Michael Jordan bandája, a Washington Wizards is erősítette állományát. Jerry Stackhouse, a detroiti dobógép tette át székhelyét a fővárosba. Így Jordan vállairól komoly súlyt vehet le a ponterős játékos, míg a védelem Larry Hughey harcba küldésével erősödhet jelentősen. 

Nyugaton idén is a Lakers lehet a tuti befutó. Shaquille O\'Neal és Kobe Bryant a társulat hajtómotorjai és sikerkovácsai. Phil Jackson edzőfejedelem azonban még további olyan klasszisokat is pályára küldhet, mint például Robert Harry, Mitch Richmond. A konferencia többi gárdája azonban már unja a Los Angeles sikereit, és idén trónfosztásra készülnek. A Dallas Maverchs lehet az első számú trónkövetelő.

Don Nelson edző keze alatt olyan spílerek készülnek a bajnokság megszerzésére, mint Nick Van Exel, Raef LaFrenz és a mormon óriás, Shawn Bradley. 

Ez a névsor igen félelmetes, és ha a játékban is megmutatkozik ez, akkor remek szezon elé nézhet a texasi társaság. Nyolcvankét forduló múlva kezdetét veszi a rájátszás, és akkor kiderül, hogy a Lakers vagy egy másik csapat tagjai húzhatják ujjukra a bajnoknak járó aranygyűrűket.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!