hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Unalomig száguldoztak
A Ferrari ismét világbajnok

2002. 08. 25.
Schumacher ötödik világbajnoki címét követően a Ferrari a Hungaroringen begyűjtötte zsinórban negyedik konstruktőri világbajnoki címét. Ez a két ferraris pilóta kitűnő és domináns teljesítményének volt köszönhető, miután Rubens Barrichello rajtcél győzelemmel megszerezte az első, Michael Schumacher pedig a második helyezést a 17. Magyar Nagydíjon. A harmadik helyen Ralf Schumacher ért célba, elmondása szerint számára is meglepő módon.



Nem sokat változott a rajtsorrend a Magyar Nagydíjon. Montoya: gyenge kezdés után erősen visszaesett Fotó: DPPI

"Álomverseny, álomeredménnyel" – nyilatkozta Jean Todt, a Ferrari csapat főnöke. "Kizárólag szuperlatívuszokkal jellemezhetem a mai napot" – mondta Todt a verseny után. Miután a Ferrari már a magáénak tudhatja mindkét világbajnoki címet, már a jövő évre koncentrál, és ennek keretében megkezdődtek a jövő évi motoron való munkálatok. Az, hogy ez a motor menynyire muzsikál majd, s hogy a Ferrari ugyanilyen domináns lesz-e a jövő év során is, mindenki kíváncsian várja – sokan szeretnének újra izgalmas versenyeket, amelyeken nem dől el minden a szezon felénél, így egyre többen szeretnék, ha megszorongatnák a fekete csikót…

A Williams-BMW felemás versenyt tudhat magáénak. Ralf Schumacher versenye kissé unalmasra sikeredett, hiszen bár megpróbálta bátyját a rajt után kielőzni, ez mégsem sikerült, s ezután már nem tudta a vörösöket utolérni. "Ez kissé unalmas volt, de valójában nem vártuk, hogy harmadikok lehetünk. Nagyon boldog vagyok" – nyilatkozta az ifjabb német a verseny utáni sajtótájékoztatón. Mindeközben csapattársának, Juan-Pablo Montoyának nagyon szerencsétlenül alakultak a körei. A rengeteg próbálkozás és az optimális beállítások megkereséséhez bevetett korszer? számítástechnika ellenére sem sikerült a kolumbiai pilóta által nem nagyon kedvelt pályához hangolni a versenyautót. Ráadásul rossz rajtja után visszaesett, majd öszszetűzésbe került Kimi Räikkönennel. Bár test test ellen küzdöttek, a kolumbiai pilóta hibázott és ezzel elengedte a finnt maga mellett. Montoya nem akart utat engedni a mclarenesnek, de végül kénytelen volt letérni a pályáról, s mikor keresztülszaladt a rázóköveken, autója eléggé megsérült. Ekkor megint visszaesett, s kénytelen volt bemenni a bokszba, hogy a törött részeket lecseréljék autóján. A verseny végén a 11. helyen ért célba, ami tőle szokatlanul rossz eredmény. Az biztos, hogy ezek után nem sokat javult nála a magyar versenypályáról kialakult kép, de legalább nem unatkozott annyira, mint a harmadik helyre ragadt csapattársa.

Miután az egyéni és a konstruktőri bajnoki címek is elkeltek, a harc még az egyéni ponttábla második helyéért folyik. Barrichello mostani győzelmével a második helyre ugrott a két Williams-es pilóta, Ralf Schumacher és Montoya elé, s nagy esélye van arra, hogy meg is tartsa azt. A következő futam a két hét múlva megrendezésre kerülő Belga Nagydíj lesz, így a Forma–1-es mezőny a pilóták nagy részének egyik kedvenc pályájára, Spa-Francorchampsba utazik. Tavaly Michael Schumacher nyerte a futamot, s Rubens Barrichello csak az ötödik volt, de a Ferrari segédletével, a brazil akár nyerhet is. Lehet, hogy a mai teljesítménye után megtáltosodik? (Amber PR)

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!