hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Jók voltunk, de nem a legjobbak
Vízilabda

2002. 08. 31.
A fenti címmondattal öszszegezhetjük a magyar vízilabda-válogatott múlt heti belgrádi világkupa-szereplését. Kemény Dénes legénysége címvédőként érkezett a jugoszláv fővárosba, de csak másodikként távozott. A világkupa két csoportja közül minden bizonnyal a miénk volt a legnehezebb, hiszen itt kapott helyet a korábbi világliga győztese, az orosz válogatott és a házigazdák csapata, akiktől a tavalyi Eb, majd a fukoamai vb során is kikaptunk. 

A jugoszlávokon válogatottunk szenzációsan revansot vett, hiszen 48 óra alatt kétszer is, először a csoportmérkőzésen, majd a döntőbe jutásért vívott mérkőzésen is egyaránt két-két gólos előnnyel vertük a házigazdákat. Nem sikerült azonban hasonló bravúrt elérni az oroszokkal. Akiket a sydneyi olimpia döntőjében még tetemes gólkülönbséggel söpörtünk le a porondról, azok most keretbe foglaltak bennünket. A világkupán vívott első és utolsó mérkőzésünkön is egyaránt tőlük kaptunk ki. A két mérkőzés fejleményei kísértetiesen hasonlítottak egymásra. Mindkét alkalommal az első két negyedben vezettünk, nem is kis előnnyel. Ezt követően azonban a harmadik negyedben rendre kihagytuk a fórokat és az akciók is akadoztak, így mindkét mérkőzésen egy ponttal alulmaradtunk. A döntő végeredménye 10–9 lett az oroszok javára. A világliga- és a világkupa-elsőség megszerzése után kijelenthetjük, hogy ez az év az orosz vízilabda éve volt. A tavalyi világbajnok, a spanyol válogatott, amely idén elsősorban adminisztratíve tört borsot az orrunk alá, nagy meglepetésre csupán a hatodik helyen végzett.

Kemény Dénes, a válogatott szövetségi kapitánya még elemzi a "kudarc" okait, azonban mindenképpen bizakodva néz a jövő évi Eb és vb, majd a 2004-es athéni olimpia elé. Közölte, hogy körvonalaiban már összeállt a 2004-es olimpiai keret, és a jövő évre még nagyobb sikereket remél a már idén is kitűnően játszó válogatottunknak. (K.T)

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!