hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Magyar focisták, külföldi győzelmek
Németországban jobban megy

2001. 12. 02.
Lisztes Krisztián és Dárdai Pál nevét sokat hallhatják mostanában a labdarúgást kedvelők. A két magyar játékos az egyik legerősebb európai bajnokságban, a német Bundesligában próbálja megmutatni, hogy akad még olyan magyar focista, aki magasabb szinten is képes megállni a helyét. Ha már válogatott nincs is.Lisztes Krisztián a Bundesligában ünnepli gólját. Felzárkózott Fotó: Reuters

Lisztes a Werder Bremen játékosaként mutat az elmúlt időben remek formát. A brémaiak meglepetés-sorozatában komoly szerepet vállaló magyar légiós a hétvégén a hálóba is betalált, így még jobban örülhet. A sikert növeli, hogy a mostani csapatánál ilyen sorozata nem volt, hiszen egymás után két tétmeccsen is győztek – előző klubjánál, a Stuttgartnál ehhez hasonlónak még csak a közelébe sem jutott. Először a bajnok Bayern Münchent verték meg – amely nem kis meglepetés volt, hiszen a bajor csapat időközben a Világkupát is megnyerte, így bátran lehet őket a világ legjobb klubcsapatának is nevezni. A bajnok után a tavalyi második helyezetthez voltak hivatalosak. A mérkőzés előtt sokan nem fogadtak volna Lisztes csapatára. Az ok egyszerű. A Schalke 04 otthonában vendégek még nem tudtak győzelmet szerezni az idei szezonban. A Werder Bremen viszont a gelsenkircheni labdarúgó arénában 4 gólt hagyott hátra emlékül egy ellenében, s ebből is egy találatot a magyar játékos szerzett. A brémaiak ezzel az ötödik helyet foglalják el a Bundesligában, de szeretnének még ennél is feljebb kerülni.

A Hertha BSC játékosa, Dárdai Pál is sikerrel lépett a pályára. Igaz, nem bajnoki meccsen, hanem a Német Kupa mérkőzésén, az Erfurt ellen. Csapattársa, Király Gábor jelenleg sérült, ezért kevesebb esélye van a bizonyításra. Dárdai ugyan nem szeretett volna játszani, s edzője sem tervezte, hogy beállítja, ám a mérkőzés során mégis mezt kellett húznia a magyarnak. A másodosztályú csapat jól felkészült, így a döntés a hoszszabbításra maradt. Dárdai a ráadásban úgy gondolhatta, minek annyit futni, s a második percben gólt szerzett, amivel a továbbjutást is biztosította. Ahhoz képest, hogy úgy tervezte, nem játszik, remek teljesítmény.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!