hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Magasan szárnyal a Red Wings
NHL: az Islanders és a Flames remekel

2001. 11. 04.
Az észak-amerikai jégkorongliga első hónapjának végén elmondható, izgalmas és meglepetésekkel teli az idei szezon. Az elmúlt két kiírás nyertese, a New Jersey Devils és a Colorado Avalanche sorozatos vereségekkel kezdte az idényt, az utóbbi találkozókon azonban kezd magához térni a két elitgárda. A sikeresebb folytatás az "ördögök" edzője, Larry Robinson tapasztalatán, valamint sztárjátékosainak rutinján múlhat. 

A bajnok "Lavina" még nehezen tud megbirkózni Ray Bourque és Peter Forsberg hiányával. Mint ismeretes, a két sztárjátékos visszavonult az idénykezdés előtt. Alighanem a denveri gárda megmaradt húzóemberein múlik, hogy képesek lesznek-e a pillanatnyi nehézségek megoldására. 

A New York Islanders és a Detroit Red Wings alakulatai azonban igazi meglepetéssel szolgáltak. A Long Island-i társaság évek óta az NHL pofozógépe volt. A vezetőség a nyáron alaposan megerősítette a nyolcvanas évek elejének négyszeres bajnokát. A kondíciójavítás megtette hatását, a "Szigetlakók" vezetik a Keleti Konferenciát! A gólvadászok, Alekszej Jasin és Mark Parrish találatai a legjobbkor érkeztek. A tavalyi évet kihagyó Michael Peca is hatékonyan játszik újra. Az ex-detroiti kapus, Chris Osgood pedig mérkőzésről mérkőzésre pazar teljesítménnyel rukkol elő. Úgy tűnik, Lorne Henning tréner fiai nagyon komolyan gondolják, hogy megszerzik a klub történetének ötödik bajnoki címét.

A nyugati oldal élcsapata, a Detroit is remekül muzsikál. Mindenki számított rá, hogy a "Vörös Szárnyak" a veterán klasszisok érkeztével jól fog szerepelni, de hogy ennyire, arra csak a "Hockeytown"-ként ismert michigani város lakói mertek csak gondolni. Scotty Bowman együttese, "az öreglegény kommandó" az elsőszámú favorittá lépett elő, amelyben a kapusfenomén, Dominik Hásek védéseivel rengeteget tesz a győzelmek megszerzéséért, s a védelem oszlopai, Nicklas Lidstöm és Chris Chelios gólpasszaikkal segítik a támadókat, akik valósággal szárnyalnak a jégen. Yzermannék az összecsapások során hétről hétre a játék magasiskoláját mutatják be. Brendan Shanahan, Szergej Fjodorov, valamint Brett Hull és Luc Robitaille állandó veszélyt jelent a riválisok kapuja előtt. A kilencszeres bajnok újabb kupagyőzelmének nagy a realitása. A Calgary Flames eddigi mutatványa pedig egyenesen szenzációs. Szuper Levente leendő társai az élbolyban tanyáznak. Greg Gilbert edző nyerő emberei, a kapus Roman Turek és a jobbszélső Jarome Iginla, aki a liga pontlistáját vezeti. A "Lángok" további sikeres szereplése a két klasszis produkciójának függvénye is lehet.

A rájátszásig még rengeteg mérkőzés van hátra. Az azonban már az idáig lejátszott derbiken is látszott, hogy a Stanley-kupa megszerzése mellett a legfontosabb feladat mégiscsak a nézők szórakoztatása.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!