hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Lendületben a Rangers és a Blackhawks

2001. 11. 18.
Az észak-amerikai jégkorong ligában egyre több csapat rukkol elő remek teljesítménnyel. Az eddig is pompásan szereplő vezető hármas, a Detroit, az N.Y. Islanders és a Calgary mellé újabb együttesek zárkóztak fel: Nyugaton a Chicago Blackhawks gárdája, amely nem kis meglepetést okozva sorozatos győzelmeket produkál. 

A háromszoros Stanley-kupagyőztes 1961 óta vár arra, hogy újra bajnokként ünnepelhessen. Brian Sutter edző legénysége öt év szünet után újra a rájátszásba kerülhet, ha állandósul jó formájuk. A gárda hálóőre, Jocelyn Thibault oroszlánrészt vállalt abban, hogy a "Fekete Sólymok" hazai pályán idáig nem találtak legyőzőre. A védelem az idén szerződtetett veterán Phil Housleynak köszönhetően alaposan megerősödött. Az ellenfelek kapuja előtt pedig a csapat első számú sztárja, Tony Amonte vezérletével igen hatékony gólgyártás folyik. Az orosz légiós, Alekszej Zsamnov kimagasló játéka is hozzájárult ahhoz, hogy a "Szeles város" csapata a nagy rivális Red Wingset is leiskolázta. A nyugati konferencia élén akár helycsere is történhet, érdemes lesz figyelni a két csapat vetélkedését.

Keleten az Islanders vezető pozícióját a "Nagy Alma" másik híres egylete, a Rangers veszélyezteti. A szezont gyengén kezdő "parkőrök" zsinórban nyerik mérkőzéseiket. A világsztárokat felvonultató manhattani legénység egyre inkább összecsiszolódik, így a folytatás is biztató lehet. A pontgyártásban élenjár a csapat kezdő sora. A Fleury-Lindros-Johansson trió gólgazdag játékát a zseniális védő, Brian Leetch segíti góljaival és gólpasszaival. A speciális kontaktlencsével játszó Bryan Berard a védelem oszlopává nőtte ki magát. A fél szemére csaknem világtalan fiatal játékos szerződtetésével nyerő lapot húzott Glen Sather, a klub vezérigazgatója. 

A veterán "cséká" Mark Messier a fiatal cseh légiós Radek Dvorákkal alkot olyan ütőképes párost, amely sok pontot termelt az eddigi összecsapásokon. A "Csodálatos Kapitány", ha szorgalmasan gyűjti pontjait, az idény végére megelőzheti a Detroit egykori hírességét, Gordie Howe-t, az örökranglista második helyén.

A harmadik és a negyedik sor centerei, Petr Nedved és Mike York is folyamatosan bombázzák az ellenfelek védelmi állásait.

Ron Low edző – akinek már távozását hirdették – tehát rendet tett a fejekben, és a Rangers újra hírnevéhez méltóan szerepel. Az Islanders csarnokában is diadalmaskodó alakulat előtt nyitva a kapu a rájátszásba jutáshoz, ahol a cél az, hogy 1994 után újra bajnokságot nyerjen, immáron az ötödiket a klub történetében.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!