hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Fut a szekér Veszprémben
Kézilabdás bravúr a láthatáron

2001. 12. 02.
A német Magdeburg legyőzésével óriási lépést tett a Fotex Veszprém együttese nem csak csoportból való továbbjutás, de talán a kézilabda Bajnokok Ligája döntője felé is. A nagyszer? formában játszó veszprémiek közül külön ki kell emelni Sterbik Árpád kapust, aki – ahogy mondani szokták – fog, mint a festék.



A veszprémi Zlatko Saracevic kapura dob. Néggyel jobbak voltak Fotó: MTI

Európa bajnokcsapatai között magyar férfi kézilabdacsapat (a Budapesti Honvéd) legutóbb 1982-ben tudta kivívni az elsőséget. A Fotex Veszprém eddigi szenzációs sorozatát látva többen azt mondják, jövő tavasszal megismétlődhet a bravúr. A veszprémiek első csoportmeccse a macedóniai Vardar Szkopje ellen még idegenben is "kötelező" győzelem volt, de a francia bajnok Chambéry 16 gólós "lealázására" már mindenki felkapta a fejét. A gallok edzője, Philippe Gardent a mérkőzés után bevallotta: Sterbik kapus sokkolta játékosait. Persze nem kétméteres magasságával és 115 kilójával, hanem azzal, hogy a 22 éves jugoszláv válogatott hálóőrnek 52 percen keresztül mindössze kilenc (!) gólt tudtak dobni. A franciáknak semmi nem sikerült: a 20. percben lőtték második góljukat, és hét hétméteresből csak kettőt tudtak értékesíteni. Az utolsó hazai találatot büntetőből a súlyos sérüléséből visszatért Éles József szerezte, s így alakult ki a 29–13-as végeredmény.

A csoportmérkőzések harmadik fordulójában a német Magdeburg együttese már keményebb ellenfélnek bizonyult. A vendégcsapatból szerencsére sérülés miatt hiányzott két kulcsjátékos, a francia világbajnok Kervadec és az orosz Kulesov, de a mérkőzés így is gigászi küzdelmet hozott. Sterbik ismét bravúrt bravúrra halmozott, de nagyon kellettek Pásztor, a sérült bokával is szenzációsan játszó Dzomba és a kubaiból magyarrá avanzsált Diaz találatai is. A két csapat fej-fej mellett küzdött, de a végjátékban Sterbik zseniális védéseinek és a gyors indításoknak köszönhetően a Fotex kerekedett felül: 24–20.

A Veszprém ezzel a győzelemmel óriási lépést tett afelé, hogy csoportelsőként jusson tovább a nyolcaddöntőbe. A következő mérkőzésre vasárnap kerül sor a Chambéry otthonában, remélhetőleg a hazaihoz hasonló végeredménnyel.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!