hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Lisztes kiszorítja az Alpok Maradonáját

2001. 10. 21.
Az utóbbi idők gyengébb szereplése után végre ismét elégedettek lehetnek a Bundesligában szereplő magyar légiósok. Lisztes Krisztián két gólt szerzett a Werder Bremen színeiben, Sebők Vilmos is eredményes volt, igaz csapata, az Energie Cottbus 3–2-re kikapott a mérkőzés nagy részét emberhátrányban lejátszó Leverkusentől.

"A magyar labdavirtuóz a Werder irányító posztján felváltotta az osztrák alpesi Maradonát, Andreas Herzogot, akinek csak tíz perc jutott" – kommentálta Lisztes szereplését a német dpa hírügynökség. Lisztest két góljának és remek játékának köszönhetően a mezőny legjobbjának választották, a Kicker a kiváló 2-es osztályzatra értékelte teljesítményét, egyúttal beválasztották a forduló válogatottjába is. Lisztes csapata, a Werder Bremen remek formában van, a Nürnberg elleni 3–0-ás győzelmének köszönhetően már 14 ponttal a tabella hatodik helyén áll.

Csapata egyik legjobbja volt Vasile Miriuta is, aki az 52. percben gólpasszt adott Sebők Vilmosnak. Habár az exújpesti védő erősen támaszkodott védőjére, a találatot a bíró mégis megadta. Igaz, a Cottbusnak ez sem volt elég, kikaptak 3–2-re, pedig a vendégek magyar származású védőjét, Zoltan Sebescent a 18. percben kiállították. Vereségével a Cottbus a nyolcadik helyen áll.

Az éllovasok közül valamennyi csapat nyerni tudott a Bundesliga 9. fordulójában, így mindenképpen nagy csata várható hétvégén, a Bayern München–Kaiserslautern találkozón. A bőrnadrágosok brazil csatára, Giovanne Elber kirobbanó formában van, legutóbbi négy tétmeccsén nyolc gólt szerzett, hét bajnoki találatával vezeti a Bundesliga góllövőlistáját, megelőzve a Leverkusen veterán támadóját, Ulf Kirstent, aki hatgólos.

Szintén a Bayern Münchenhez kapcsolódó hír, hogy a csapat korábbi játékosa, jelenleg a Rapid Wient edző Lothar Matthäus hatalmas vihart kavart Ausztriában. Matthäus a Salzburg elleni mérkőzésen alapos kirohanást intézett a Salzburg hondurasi játékosa, Suazao ellen, akit rasszista jelzőkkel illetett. "Te néger disznó, kivégzed a játékosaimat!" – kiabálta Matthäus, akit emiatt a mondata miatt várhatóan súlyosan megbüntet az osztrák első osztály fegyelmi bizottsága.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!