hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Kezdődhet a Buli
NHL: A sztárok klubcseréi után

2001. 10. 07.
Megkezdődött az észak-amerikai profi jégkorong liga 84. szezonja. A nyári játékospiacon óriási pénzekért sztárok cseréltek klubot. Az eddig megszokott erőviszonyok felborulhatnak, ami kétségkívül izgalmasabbá teheti az NHL mérkőzéseit. A Stanley-kupa elnyerésére jóval több csapatnak lett így esélye. A bajnok a Colorado, amely meghatározó játékosai közül a viszszavonuló Bourque-t és Forsberget veszítette el. 



Lindros újra a régi Fotó: Reuters

A kapitány Sakic, a kapus Roy és a védő Rob Blake viszont új szerződést kötött a "Lavinák" vezetőivel, és a címvédés kötelező feladat. A Detroit Red Wings "öreglegény kommandója" lehet a legnagyobb riválisuk a nyugati konferenciában. A Hasek– Robitaille–Hull trió megszerzésével a kilencszeres bajnok lehet az első számú trónkövetelő. A keleti oldalon még több gárda jelzi igényét a bajnoki címre. A Philadelphia Flyers eddig is remek csapatát erősítette meg a védő Weinrich és a jobbszélső Roenick leigazolásával. A Washington Capitals is nagy fogással büszkélkedhet. Jaromir Jagr költözött a fővárosba, és lett a liga legjobban kereső játékosa. A "Nagy Alma" két év óta gyatrán szereplő egyesülete is alaposan megerősödött. A New York Islanders birtokolja Jasin, Peca és a kapus Osgood játékjogát. A négyszeres bajnok ismét ünnepelni akar, hogy ez ne sikerüljön, arról a városi vetélytárs, a New York Rangers gondoskodhat. A rájátszásról négy éve lemaradó gárda a nyár üzletét kötötte azzal, hogy Eric Lindros aláírta szerződését. A "Parkőrök" védője lett az a Bryan Berard, aki súlyos sérülése után másfél év kihagyás után tért vissza a jégpályára. A jobb szemére majdnem világtalan játékos speciális kontaktlencsével játszik, eddig remek benyomást keltett a felkészülés során. A régiek ászok, Messier kapitány, Fleury, Leetch és a kapus Richter teljesítménye is garancia lehet a sikerre. A küzdelem tehát elkezdődött, izgalmakban nem lesz hiány.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!