hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A Liverpool ászai élre lőtték Angliát
Labdarúgás: vb-selejtezők

2001. 09. 10.
Szenzációs játékkal rukkolt elő az angol nemzeti tizenegy az utóbbi vb-selejtezőkön. Sven-Goran Eriksson együttese parádés 7–1-es gólkülönbséget produkálva gyűjtötte be a hat pontot Németország (!) és Albánia ellen. 



Beckham és Owen. Gólöröm Fotó: Reuters

Az elmúlt évek legjobb csapata van kialakulóban a ködös Albionban, amely képes lehet a jövő évi vb-t is megnyerni. A svéd szövetségi kapitány alakulata elsősorban az idén öt trófeát begyűjtő Liverpool játékosaira épül. A minden idők legeredményesebb szigetországi gárda válogatottjai szerezték mind a hét találatot az elmúlt két találkozón. Elsősorban Michael Owen érdemel említést, aki egymaga négy gólt szerzett. Robbie Fowler, Steve Gerrald és Emile Heskey egy-egy találattal járult hozzá a sikerhez. A csapat többi sztárja, Beckham és Scholes Barmby is magas színvonalon teljesít a mérkőzéseken. A védelem, a veterán kapussal Seamannel az élen maga a megbízhatóság, ezt mutatja a 14–4-es gólkülönbség is, melyet az eddigi hét összecsapáson sikerült elérnie az Eriksson-gárdának. A riválisok közül már továbbjutott a svéd és a spanyol csapat. Mindkét alakulat veretlen maradt a selejtezők során. Meglepetés, hogy Hollandia lemarad a világbajnokságról. A remek erőkből álló "Oranje" váratlan, de megérdemelt vereséget szenvedett az írektől, és nem szólhat már bele az élen álló Portugália és Írország külön meccsébe. Az egyre erőteljesebb játékot mutató Dánia is bejuthat, mivel két pontos előnnyel vezet Csehország és Bulgária előtt. 

A szerdai napon az is eldőlt, hogy a magyar csapat immáron sorozatban a negyedik világbajnokságon a televízió előtt szurkolhat a legjobbaknak. A Grúziától idegenben kapott vereség (3–1) után Budapesten a románok is megmutatták, hogy kell ezt a játékot jól játszani (0–2). A válogatott tehát újra nekifoghat, hogy a padlóról felállva végre eredményeket produkáljon. (V. J.)

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!