hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Ronaldót megbüntették, Del Piero sérült
Ez történt a héten a futball világában

2000. 12. 16.
Az áprilisi térdműtétje után lábadozó Ronaldót ittas vezetés miatt pénzbírsággal sújtották egy spanyolországi igazoltatás során.  Az olasz Internazionale 24 éves brazil csillaga a hétvégén barátaival San Sebastianban szórakozott, s valószínűleg a vacsorához elfogyasztott bor okozta a vesztét.  Klubja, az Internazionale azonban cáfolta, hogy a lábadozó csatárt ittas vezetés miatt pénzbírsággal sújtották volna. Az olasz élvonalbeli klub szerint nem a brazil sztár, hanem barátja vezette azt a gépkocsit, amelyet feltartóztattak a rendőrök. A közlemény rámutat, a hírből csak annyi igaz, hogy valóban Ronaldo fizette ki barátja helyett a büntetést.Ciro Ferrara és Alessandro Del Piero hétvégi gólöröme Fotó: Reuters

Ronaldóhoz hasonlóan Alessandro Del Pierót sem láthatjuk egy ideig játék közben. A Juventus válogatott labdarúgója másfél hónapig nem léphet pályára. A csatár vasárnap, a Parma elleni, 1–0-ás győzelemmel végződő találkozón szenvedett combizomhúzódást. Kiválásával valószínűleg újra lehetőséget kap a bizonyításra az utóbbi időben mellőzött Filippo Inzaghi, aki kilátásba helyezte, hogy a nyáron távozik, ha nem kerül vissza stabilan a kezdőcsapatba. A csatár különösen azért neheztel Carlo Ancelottira, mert a Parma elleni találkozón Del Piero sérülése után nem neki, hanem Zambrottának szavazott bizalmat.

Távozását fontolgatja Nakata Hidetosi is, az AS Roma japán csatára, aki Angliába, de leginkább a Manchester United csapatához szeretne igazolni. 

"Igaz, hogy Róma gyönyör? város, de megfojt, hogy nincs lehetőségem a magánéletre. Ezért váltanom kell – mondta a 23 éves játékos. – A Roma nem szívesen adna el másik olasz csapatnak, így inkább külföl-dön nézek körül."

Végül pedig egy hihetetlen hír: az ETA szélsőséges baszk szeparatista szervezet megfenyegette Bixente Lizarazut, a Bayern München francia válogatott labdarúgóját. 

A hírhedt terroristák anyagi támogatást követelnek a baszk származású világ- és Európa-bajnoktól. A fenyegető leve-

let Lizarazu szüleinek lakására küldték el. 

"Biztosan jól keresel azzal, hogy az elnyomók mezét viseled, akik ellopják a pénzt a baszk néptől. Az ellenség pénze nagy segítséget nyújtana nekünk, hogy folytassuk a harcot" – tartalmazza többek között a levél. 

Az ETA nyomatékosította: ha Lizarazu nem fizet, akkor "szembe kell néznie a következményekkel".

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!